Finkjemmer Sjusjøen på jakt etter spor etter Stig Ingar Evje

Runar Henanger og Anja Sivertsen koordinerer leteaksjonen som er dratt i gang av den savnedes venner.

Runar Henanger og Anja Sivertsen koordinerer leteaksjonen som er dratt i gang av den savnedes venner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Vi håper å kunne søke gjennom hytteområdene i store deler av Ringsakerfjellet i løpet av disse dagene, fra Natrudstilen mot Nordseter og Heståsen, sier Anja Sivertsen og Runar Henanger, som er sentrale i den privat organiserte leteaksjonen etter Stig Ingar Evje.

DEL

(Ringsaker Blad) Evje forsvant fra sin hytte i Natrudstilen tidlig om morgenen onsdag 3. mai. Han ble meldt savnet samme morgen. En stor leteaksjon ble satt i gang, men fredag 5. mai avsluttet politiet denne, på grunn av mangel på spor å gå etter.

Friluftsmann

- Siste sikre observasjon er hytta der han forsvant fra, og det er helt uvisst hva som har skjedd siden.  Vi ønsker å kartlegge så mange hytter i området som mulig, for å finne Stig eller spor som kan indikere at han har vært på noen av disse. Vi ønsker å finne Stig så raskt som mulig og har derfor satte i gang en privat leteaksjon. Aksjonen skjer i samråd med familien og politiet. Vi har meget god dialog med politiet, sier Henanger, som er venn av savnede.

Han beskriver Evje som en friluftsmann som har kunnskap til å kunne klare seg ute og alene over tid, og som er kjent i området.

Aksjonen startet onsdag, og organiseres fra Mesnali leirsted. Mellom 15 og 20 personer deltok på aksjonens første dag. Flere er ventet å komme mot helgen.

- Trenger all hjelp vi kan få

- Vi setter stor pris på engasjementet folk har vist. Både lokalbefolkningen, hyttefolk og andre har meldt seg. Noen har reist helt fra Sørlandet for å bidra. Det betyr mye, og er til stor hjelp. Det er tusenvis av hytter i området som ønskes avsøkt, sier Henanger.

Anja Sivertsen, som leder aksjonen, forteller at letemannskapene deles inn i grupper på tre, og får utdelt teiger de skal gå gjennom.

- Finner de spor etter at noen kan ha brutt seg inn eller annet som kan være av interesse, rapporteres det til politiet etter avtalt prosedyre. Vi tar oss ikke inn i hytter, det er privat eiendom. Det vi skal gjøre nå er å se etter spor som kan knyttes til saken.

De frivillige er en blanding av voksne mennesker, både med og uten erfaring fra søk.

- Aksjonen vår er tilpasset at ressursene vi har er frivillige personer. Vi ønsker gjerne flere som har relevant kompetanse og erfaring, og håper på gode bidrag fra lokalmiljøet de nærmeste dagene.

Søket pågår fram til søndag 14. mai.

- Hva som eventuelt skjer videre etter det har vi ikke tatt stilling til. Nå konsentrerer vi oss om å organisere den pågående aksjonen. Dersom flere ønsker å bidra er det bare å melde seg via Faceboksiden.

"Hjelp oss å finne Stig Ingar Evje" heter aksjonen på Facebook.

Artikkeltags