Gå til sidens hovedinnhold

Gull til «Gull i fra
grønne skoger»

Artikkelen er over 10 år gammel

Fylkesmann Sylvia Brustad overrekker gullplate-trofèet for 15.000 solgte eksemplarer av CD-plata «Gull i fra grønne skoger» under åpningen av Sandbeckdagene "Viser i Skogen" 2010.

Det skjer i Åmot Kulturhus på Rena, torsdag 10. juni. Gullplatetrofèene går utelukkende til aktører med forankring i Hedmark. Tom Steinar Lund fra Elverum, Øystein Sunde fra Sør-Odal og Sandbeckstiftelsen som er lokalisert på Rena i Åmot kommune.

– Det er en anerkjennelse av Vidar Sandbecks viseskatter og av den kvalitet som plata  representerer, at fylkesmann Sylvia Brustad vil stå for overrekkelsen av gullplatene, sier daglig leder av Sandbeckstiftelsen, Tom-Erik Tangen i en kommentar.

Arbeidet med plata startet sommeren 2002 da Sandbeckstiftelsen fikk økonomisk støtte fra Forsvarsbygg til prosjektet, som hadde en målsetting å løfte Vidar Sandbecks sangskatter frem i lyset igjen.

På «Gull i fra grønne skoger», møter vi en rekke av de fremste viseutøverne her i landet. Det er bare å nevne Lillebjørn Nilsen, som har en strålende versjon av «Blådansen».

Videre er Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Jan Eggum med. Vamp har en strålende versjon av «Menuett i Mai» og Bjørn Eidsvåg, Grethe Kausland, Jo Nesbø, Eldar Vågan og Hans Rotmo er også med og løfter platas kvalitet.

Fra Hedmark medvirker på plata også Kaja Huuse, Aud Ingeborg Heldaas og ikke minst Guren Hagen som gjør en flott versjon av «I Rosvea lund».

Kommentarer til denne saken