– Illegal jakt er alvorlig

HAR IKKE TID: Statsminister Erna Solberg (H) har ikke tid til å komme til Østerdalen for å sette seg inn i ulveproblematikken. Hun sender en statssekretær. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

HAR IKKE TID: Statsminister Erna Solberg (H) har ikke tid til å komme til Østerdalen for å sette seg inn i ulveproblematikken. Hun sender en statssekretær. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) understreker i et brev til Åmot-ordfører Espen André Kristiansen (Ap) at hun ser svært alvorlig på illegal jakt på fredet rovvilt.

DEL

Brevet er et svar på en felles henvendelse fra ordførerne i Åmot, Stor-Elvdal og Engerdal til statsministeren 25. april i år.

De tre ordførerne viste til politiets aksjon mot ulovlig jakt på ulv i Hedmark og den store ressursbruken i den forbindelse. De viste til at både jakt og utmarksnæring i kommunene er hardt rammet av rovvilt, at rovviltet går på bekostning av livskvalitet, og at det er behov for en ny rovdyrpolitikk.

En trussel mot ulven

– Når det gjelder illegal avliving av fredet rovvilt, vil jeg på generelt grunnlag si at dette er noe jeg ser svært alvorlig på. Dette er en trussel mot bestandene, og det skaper store utfordringer for forvaltningen, fordi det gjør situasjonen svært uforutsigbar og innskrenker det handlingsrommet som finnes, understreker Solberg.

Hun har merket seg at det er spesielt ulv som skaper de største konfliktene i Hedmark. Hun opplyser at regjeringen vil fremme en sak om bestandsmål for ulv for Stortinget.

Hun viser videre til at regjeringen er opptatt av at rovvilt som gjør skade, skal bli tatt raskt ut, noe hun mener er blitt fulgt opp på en god måte av Miljødirektoratet og fylkesmennene.

– Jeg takker for invitasjonen til å besøke deres kommuner. Et slikt besøk lar seg ikke gjennomføre med det første, opplyser Solberg, som vil sende en statssekretær i stedet.

Åmot-ordfører Kristiansen er ikke særlig fornøyd med svaret.

For passiv

– Å stadfeste fakta klarer vi selv. Det virker ikke som om statsministeren tar innover seg problemstillingen i distriktet her, at vi trenger en bedre forvaltning av rovviltet. Hun erkjenner at problemer finnes, men vegrer seg for å gjøre noe med dem. At hun sender en statssekretær, er i alle fall en begynnelse, sier Kristiansen.

Artikkeltags