Rena ILs leder oppgitt etter formannskapsvedtak

MISFORNØYD: Ap-politiker Hans Petter Adolfsen var inhabil under behandlingen av saken, men som idrettslagsleder er han klar på hva han mener om Ole Gustav Naruds (til venstre) argumentasjon for ikke å gi Rena IL kompensasjon for saksbehandlerfeil. Venstres Ingeborg Haugland støttet Sp.

MISFORNØYD: Ap-politiker Hans Petter Adolfsen var inhabil under behandlingen av saken, men som idrettslagsleder er han klar på hva han mener om Ole Gustav Naruds (til venstre) argumentasjon for ikke å gi Rena IL kompensasjon for saksbehandlerfeil. Venstres Ingeborg Haugland støttet Sp. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ole Gustav Narud (Sp) fikk med seg flertallet i formannskapet i Åmot på å si nei til 233.000 kroner i kompensasjon til Rena IL for saksbehandlerfeil. Det får idrettslagsleder Hans Petter Adolfsen til å se rødt.

DEL

Ap-politiker Adolfsen ble naturlig nok erklært inhabil da saken ble behandlet i formannskapet i går. Men med idrettslagshatten på etter at vedtaket var gjort var han klar i sin tale da Østlendingen ba om en kommentar.

– Det er helt håpløst når Narud og Sp argumenterer med at idrettslaget driver godt og bruker det mot oss. Men Sp har alltid vært idrettsfiendtlig Dette er å unndra seg ansvar, mener Hans Petter Adolfsen.

Tippemiddelsøknad

Saken handler om at Rena IL på grunn av saksbehandlerfeil ble ekskludert fra å søke spillemidler på 700.000 kroner til rehabilitering av K90 og K120 i Renabakken.

Både idrettslaget selv, fylkeskommunen og kommunen har innrømmet saksbehandlerfeil. Og både idretts-laget og fylkeskommunen har tatt sin andel av ansvaret og beløpet på 233.000 kroner.

Det hadde også rådmannen innstilt overfor formannskapet på at Åmot kommune skulle gjøre. Ole Gustav Narud uttrykte skepsis og argumenterte mot å gi Rena IL tilskuddet/ kompensasjonen.

– Spesielt hvis vi sier ja

– Det er en helt spesiell saksbehandling vi begir oss ut på hvis vi sier ja. Det har sikkert vært gjort feil i saksbehandling i kommunen før også uten at det er gitt noen kompensasjon. Jeg kan ikke se at vi har noen juridisk erstatningsplikt, og vi har å gjøre med et idrettslag med solid økonomi. Det er også mye penger for kommunen, påpekte Ole Gustav Narud. Med Sps tre stemmer og støtte fra Venstres Ingeborg Haugland (vara for Mona Strand, Ap i går) ble det dermed flertall for ikke å gi idrettslaget tilskuddet på 233.000 kroner.

– Jeg er spent på det endelige vedtaket i kommunestyret. Uansett bidrar dette til å lage et dårlig klima for samarbeid mellom idrettslaget og kommunen, mener Adolfsen.

– Hvis vedtaket blir opprettholdt må idrettslaget totalt bære et tap på nærmere 500.000 kroner. Det betyr blant annet at vi må utsettelse etableringen av skileikanlegget og flere andre ting i Renabakken, sier Hans Petter Adolfsen, leder i Rena IL.

Artikkeltags