– Stor dag for Stor-Elvdal

NYTT HYBELBYGG: Her er en skisse av hybelbygget til over 80 millioner kroner, som skal bygges på Evenstad.

NYTT HYBELBYGG: Her er en skisse av hybelbygget til over 80 millioner kroner, som skal bygges på Evenstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er en stor dag for Stor-Elvdal, fastslo varaordfører Sverre Oskar Øverby (V) etter regjeringen ga klarsignal for et nytt hybelbygg til 82,5 millioner kroner ved høgskoleavdelingen på Evenstad.

DEL

Byggingen starter allerede etter sommerferien, og de 120 nye hyblene skal stå ferdige til studiestart i 2015. Statsbygg er byggherre, og Skanska er hovedentreprenør.

Årsaken til at alt er klart til byggestart idet regjeringen ga klarsignal, er at Høgskolen i Hedmark (HH) har jobbet lenge og vel med utbyggingsplanene.

LES OGSÅ: Evenstad får nytt hybelbygg til over 80 millioner

Gundersen bisto

For å få fart på prosessen kontaktet høgskoleledelsen stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen (H), som de siste månedene har arbeidet hardt for å overbevise kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om at det er riktig å slippe fram dette prosjektet.

På regjeringskonferansen torsdag var det i boks, og fredag troppet Gundersen selv opp på HH i Elverum for å overbringe gladnyheten til høgskoledirektør Pål E. Dietrichs.

Blomst fra vegkanten

Rektor Lise Iversen Kulbrandstad, dekan Harry P. Andreassen og varaordfører Sverre Oskar Øverby fulgte med fra Evenstad via videokonferanse.

Gladnyheten kom så overraskende på Øverby at han ikke rakk innom blomsterbutikken.

Han var ikke snauere enn at han stoppet og plukket en blomst av typen skogstorkenebb i vegkanten, og den ga han til dekan Andreassen.

– Dette er en stor dag både for Evenstad og Stor-Elvdal, slo han fast.

Det nye hybelbygget med 120 hybler blir på over 4.000 kvadratmeter over to plan.

Kostnaden er beregnet til 82,5 millioner kroner. Grunnet flomfare skal bygget heves to meter med tilkjørt og planert masse.

Statsbygg skal eie bygget, og HH skal leie.

Skal holde prisene nede

HH skal betale en årlig leie på 5,7 millioner kroner.

En god del av dette skal hentes inn gjennom husleie fra studentene, men høgskoleledelsen lover at leien ikke blir urimelig høy. Den skal tilpasses prisnivået i Stor-Elvdal.

Vanligvis er det studentsamskipnaden som tar seg av hybelbygg, men på Evenstad har HH tatt ansvar for dette selv for å få gjennomført prosjektet raskere. Målet er at Studentsamskipnaden i Hedmark skal overta ansvaret for hyblene senere.

Dette er da også en forutsetning fra regjeringens side.

Det er staten som eier høgskolen, og siden bygget koster over 50 millioner kroner, måtte regjeringen godkjenne at HH bruker penger på dette.

Det er stort behov for et nytt hybelbygg på Evenstad.

Det gamle internatet, som skal rives når det nye bygget er klart, er i så dårlig stand at det ikke var aktuelt å rehabilitere det.

LES OGSÅ: Evenstad får nytt hybelbygg til over 80 millioner

Artikkeltags