– Elggevirene virker positivt på bilistene som kjører rv. 3

Statens vegvesen støtter seg på en undersøkelse som viser at folk har tro på elggevirene – og andre tiltak som gjennomføres langs riksveg 3 i Østerdalen.

Statens vegvesen støtter seg på en undersøkelse som viser at folk har tro på elggevirene – og andre tiltak som gjennomføres langs riksveg 3 i Østerdalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I fjor hang Statens vegvesen opp elggevir langs riksveg 3 gjennom Østerdalen. Nå hevder vegvesenet at gevirene har hatt en positiv effekt på bilistene.

DEL

Statens vegvesen har gjennomført en undersøkelse som viser at 63 prosent av de spurte mener at tiltak som rydding av skog langs vegen, en dekorert jernbaneovergang, lyssetting av en gammel låve og oppsetting av elggevir har en effekt på folks oppmerksomhet når de sitter bak rattet.

Les også: Tror på kjempeelg langs riksveg 3, Statens vegvesen: – Ikke skilt, men kunst, – Dette er galskap, Fargerike elggevir ingen aprilspøk, - Statens Vegvesen går i mot sine egne prinsipper, Vil fargede elggevir til livs

Elggevir
Foto: Statens vegvesen

Skal sjerpe oppmerksomheten

– Østerdalen kan oppleves som en monoton strekning å kjøre, og det er mange utforkjøringer her. Derfor valgte vi i dette prosjektet å gjøre en innsats for å skjerpe trafikantens oppmerksomhet, redusere monotonien, gjøre folk mer våkne, og på den måten redusere ulykkene, sier prosjektleder Anne Helga Gaustad i Statens vegvesen.

Så langt henger rundt 50 elggevir oppe i trærne langs hovedfartsåren gjennom Østerdalen. I løpet av august blir det enda flere.

Totalt skal rundt 90 gevir henge oppe når sommeren er omme.

Ny undersøkelse i høst

Undersøkelsen Statens vegvesen har gjennomført viser også at 84 prosent av de som sier de blir påvirka av tiltakene, opplever påvirkningen som positiv.

72 prosent svarer at de har stor tro på at tiltakene har god effekt på trafikksikkerheten.

– Disse tallene bekrefter det vi har trodd og håpet på. Det viser at trafikksikkerhetstiltakene langs riksveg 3 har en stor, positiv effekt. Nå skal vi gjennomføre en ny undersøkelse i oktober der vi skal gå enda dypere inn i folks opplevelse. Vi både håper og tror at den framtidige undersøkelsen vil bygge oppunder resultatet av undersøkelsen som nå foreligger, sier Gaustad.

Hva mener du om elggevirene til Statens vegvesen? Si din mening allerede nå nederst i saken og svar på vår uhøytidelige undersøkelse øverst til høyre.

Les også: Tror på kjempeelg langs riksveg 3, Statens vegvesen: – Ikke skilt, men kunst, – Dette er galskap, Fargerike elggevir ingen aprilspøk, - Statens Vegvesen går i mot sine egne prinsipper, Vil fargede elggevir til livs

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken