Det er aktivitetsuke på Furutangen, med aktiviteter for folk i alle aldre. Søndag ble VM-finalen vist på storskjerm i Mattisstua.

■ I går og i dag er det minigolfturnering.
■ I morgen, onsdag, er det terrengløp.
■ Torsdag er det fiskekonkurranse.
■ Fredag og lørdag er det fotballturnering.
■ Fredag åpner dessuten kunstutstillingen til Bjørg Tveten Stjernstad. Dette er andre år på rad at Sørum-kunstneren stiller ut i Osen. Utstillingen varer fram til 27. juli.
■ Det blir åpent tun i helgene i juli.

– Fredag kveld, 18. juli, er kanskje den aller største begivenheten. Da blir det sommerkveldskonsert med Erik Lukashaugen og Arbeidslaget på tunet på Gamle Furutangen, sier Jan Skogheim.

– For syvende år på rad arrangerer vi også den tradisjonelle sommerfesten på Mattisstua. Det skjer lørdag 26. juli med BBQ-buffé og levende musikk og familieunderholdning, sier han.

Fiskekonkurranse

Terrengløpet onsdag går i Furutangen.

– Det vil gå på grusveier i Furutangen-området. Løypetraseene er cirka 5 km og 2 km, så alle kan delta. Påmeldingen skjer ved oppmøte ved Mattisstua, opplyser Skogheim.

Fiskekonkurransen dagen etter er i Granåstjernet.

– Påmelding er ved oppmøte. Fiskekort for konkurransen er ikke nødvendig.

Han lover premier til dem som tar henholdsvis størst og flest fisk.

Fotballturneringen fredag blir som i fjor.

– Vi har innledende kamper, med egne klasser for barn og unge, miksete lag og voksne. Det er også muligheter for enkeltspillere som ikke har eget lag, sier Skogheim.

Ballbingen er reservert turnering fredag og lørdag.

Søndag er det tundag på Gamle Furutangen. Her serveres hjemmebakte kaker og kaffe, og dyra går på tunet.