Jegertroppen er en nyopprettet del av Utdanningsavdelingen til Forsvarets spesialkommando på Rena.

Til høsten skal de for første gang drive målrettet spesialsoldatutdanning av kvinner.

Jegertroppen skal bestå av vernepliktige, kvinnelige soldater som vil få personlig oppfølging gjennom et helt år som vernepliktig.

Søknadsfristen til Jegertroppen gikk ut lørdag. 316 kvinner har søkt og er med i kampen om å bli Norges første kvinnelige spesialsoldater.

Nestkommanderende i Forsvarets spesialkommando, oberstløytnant John Hammersmark, er svært fornøyd med antallet søkere.

– At vi har fått 316 søkere til Jegertroppen viser tydelig at mange er interessert i en tjeneste hos Forsvarets spesialkommando. Det viktigste er likevel ikke antallet søkere, det viktigste er kvaliteten på søkerne. Foreløpig ser det ut som om mange av søkerne er godt egnet til tjeneste i Jegertroppen, sier Hammersmark.

I april får de best egnede søkerne innkalling til et grovopptak som går over to dager i juli. Hensikten er å finne de best egnede søkerne, og skille ut dem som ikke har de riktige fysiske forutsetningene eller mangler motivasjon.

– På grovopptaket skal vi finne ut hvem som har de beste forutsetningene for å lykkes i Jegertroppen. I løpet av opptaksdagene skal kvinnene testes i mange forskjellige øvelser, blant annet landeveisløp og styrkeøvelser. Det er viktig at de som tas opp i Jegertroppen har fysisk potensial, er godt motiverte og har høy læringsevne. Ett av målene er at samtlige i løpet av det første halvåret skal være kvalifiserte militære fallskjermhoppere, forklarer Hammersmark.

Som vernepliktig i Jegertroppen, skal kvinnene blant annet trenes i patruljetjeneste, overlevelse, skyting med håndvåpen, avansert sanitet, strid i og rundt bygg og målrapportering.

(ANB)