Rekorddyr hytte i Åmot

Høy Standard: Chrem Capital AS, tidligere Digeråsen Golf- og Skihytte, skal selge hytta. Hovedaksjonær og forretningsmann Christian Rytter har vært engasjert i hytteutviklinga i området.   Alle foto: Skyphoto

Høy Standard: Chrem Capital AS, tidligere Digeråsen Golf- og Skihytte, skal selge hytta. Hovedaksjonær og forretningsmann Christian Rytter har vært engasjert i hytteutviklinga i området. Alle foto: Skyphoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

13 millioner kroner er prisantydningen på ei hytte til salgs i Digeråsen i Åmot. Det er rekordpris for ei Åmot-hytte.

DEL

Hytta har ligget ute til salgs på Finn i tre ukers tid, og mekler Kathrine Malt hos Advokatene Sem og Johnsen sier hun allerede har hatt en del henvendelser om hytta – fra interesserte i Oslo og Bærum.

– Selvfølgelig er det pengesterke folk som kan kjøpe ei hytte som dette, men vi er sikre på at det finnes noen riktige kjøpere, sier Malt.

Da tenker hun på dem som vil ha ei luksushytte i fredelige og rolige omgivelser, men kanskje likevel med kort veg til alpinsteder som Trysil og Hafjell.

– I prisantydningen har vi trukket av for det vi mener ville vært riktig pris for hytta i et av de mer pulserende alpinområdene, nemlig 18 millioner kroner, sier Malt.

Hytta ligger øverst i hyttefeltet Digeråsen på 11 mål fjelltomt, har et bruksareal på 434 kvadratmeter, er bygd i 2002 og jevnlig vedlikeholdt.

Huset er tegnet av sivilarkitekt Jon H. Støre, og er både utvendig og innvendig tenkt å være i pakt med østerdalske byggetradisjoner.

Hytta har fem soverom og flere bad, badstu- og treningsavdeling og utendørs boblebad på terrengterrassen. Det er heltres golv og til dels spesialsnekret innredning på hytta.

– Vi annonserer med at hytta er velegnet for kurs og konferanser for opptil 14 personer. Den nåværende eieren har brukt hytta delvis privat, delvis til utleie.

Nettavisa E24 hadde mandag en oversikt over Norges dyreste hytter til salgs. Dyrest er ei hytte på Geilo til 45 millioner kroner.

Opprinnelig pris for den var for øvrig 60 millioner kroner.

Derfra er det et godt sprang ned til nest dyreste hytte, og det er den såkalte «Bakke-hytta» i Trysil, som er bygd i 1997, og nå er til salgs for 24 millioner kroner.

Artikkeltags