Anmelder ulvejakta

Leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, mener ethvert individ har rett til en verdig død. – Bildet av den ene ulven viser et dyr som er most med kuler både her og der. Det er ganske forferdelig å se, sier han. I dag varsler forbundet at de vil politianmelde den nå avsluttete ulvejakten, som de mener brøt med både dyrevelferds- og viltloven.

Leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, mener ethvert individ har rett til en verdig død. – Bildet av den ene ulven viser et dyr som er most med kuler både her og der. Det er ganske forferdelig å se, sier han. I dag varsler forbundet at de vil politianmelde den nå avsluttete ulvejakten, som de mener brøt med både dyrevelferds- og viltloven. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Norges Miljøvernforbund vil anmelde ulvejakta i Hedmark til politiet i morgen. – Det er ingen tvil om at dette ikke var ulvejakt, det var en ulvemassakre.

DEL

Det sier leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv.

– Vi mener at politiet må inn og etterforske dette. Det er ting som tyder på at ulvene har vært skadeskutt i flere timer, hevder Oddekalv og poengterer at all jakt må foregå på humant vis.

Del på Facebook

Les også: – Disse bildene viser en forkastelig jaktmoral– For mange rovdyr skadeskytes, – Taper penger på ulvejakta, Nå er begge ulvene i Rendalen felt, Staten må betale rovdyrerstatning, Ulv skutt i Rendalen, Sto over ulvejakta i dag, – Har ikke mandat til å inføre nok en ulvesone, – Vi må beskytte barna våre, – Lisensjakta vil true ulven

– Most med kuler

Ostlendingen.no publiserte i dag bilder tatt av de to sist skutte ulvene i Rendalen. Oddekalv har sett ett av bildene som nettstedet Rovdyrdebatt.org har tatt.

– Det er ikke slik det skal være. Ethvert individ har rett til å dø på en forsvarlig måte. Bildet viser en ulv som har blitt most med kuler, både her og der. Det er ganske forferdelig å se, sier han.

– Er det for lett å bli medlem av et ulvejaktlag i dag?

– Det må være manglende skyteferdigheter, eller et uttrykt ønsket i jaktlaget om å skyte hvis du ser en pelsdott som er årsaken til skadeskytingene, svarer Oddekalv.

Han mener lisensjakta på ulv som nettopp er avsluttet i Rendalen bare virker nedverdigende på hele jaktkulturen i Norge.

– Det er helt unødvendig, sier han.

Dyrevelferd

Jurist i Norges Miljøvernforbund, Jon Bakke, henviser til dyrevelferds- og viltloven i forbindelse med anmeldelsen av jakten.

– Det er jaktmetodene til jaktlaget vi anmelder til politiet. Av tre mulige dyr, er det hundre prosent sikkert at to av dem ble skadeskutt. Det tredje dyret ble punktert med et skudd inn i ryggen bakfra. Det er en jaktform som skremmer livet av meg. Det er skutt på dyret fra vinkler som man i utgangspunktet vet at ikke rammer vitale organer. En jeger vet hvor man skal skyte for å forårsake en mest mulig smertefri død, sier Bakke.

– Hastverk

Han gjør også et poeng av at lisensjakta ikke skulle avsluttes før i slutten av mars.

– Likevel velger man å gjøre det unna på halvannet døgn, og det med fatale resultater.

– Har jakta gått for fort for seg?

– Når man først skal drive med en såpass kontroversiell jakt som ulvejakt tross alt er, bør man i hvert fall påse at man tar seg tid til et rent skudd. Det er snakk om et dyr som mange slåss for og ønsker at skal eksistere. Vi må respektere de demokratiske beslutningene som er fattet om at jakt skal iverksettes. Men da forventer vi at det skjer på en anstendig måte, sier Bakke.

Artikkeltags