Gå til sidens hovedinnhold

Ulv angrep og drepte hund

Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag formiddag ble en elghund drept av en ulv i Stor-Elvdal. Rovdyret gikk til angrep på hunden, like i nærheten av huset hvor hunden bodde.

Hundeeier Trond Stenberg var ikke selv i nærheten da ulveangrepet skjedde. Han ble varslet om det som hadde skjedd først i etterkant.

Les mer om rovdyr i vår rovviltseksjon her

200 meter unna bebyggelsen

Det var forbipasserende som observerte ulven stående midt i fylkesvegen 606, like sør for Steinvik bru. Den hadde da gått til angrep på hunden og ristet bikkja.

Hunden var alene, uten andre folk i nærheten da angrepet skjedde. Angrepet skjedde i et område som ikke er tett befolket av hus, men rundt 200 meter fra nærmeste bebyggelse.

– Det er dumt at husdyra ikke skal få være i fred. Når det er lite mat i skogen, kommer ulven dit folk bor, sier hundeeieren til Østlendingen.

– Ingen tvil om at det var ulv

Han kan ikke gjøre annet enn å konstatere at hunden er død.

Rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO), Erling Ness, har vært på stedet. Han bekrefter at det er ulv som har tatt livet av bikkja til Trond Stenberg.

– Det er det ingen tvil om. Ulven ble sett da den sto og ristet hunden. I tillegg er det ulvespor i snøen. På hunden er det spor etter bitt i halsen og nakken, sier Ness til Østlendingen.

SNO:  – Vil få erstatning

Han sier at Stenberg vil få erstatning for hunden, på lik linje med at saueeiere som opplever å miste sine dyr som følge av angrep fra ulv.

– Nå har jeg dokumentert at det er ulv som har tatt den. Da er prosessen slik at han vil få en økonomisk erstatning for hunden, sier Ness.

Rådgiver hos Fylkesmannens miljøvernavdeling, Øyvind Gotehus, sier at det er nettopp Fylkesmannen som til slutt avgjør om hundeeieren får erstatning eller ikke.

– Vi vil behandle søknaden når og hvis den kommer, sier Gotehus.

Les mer om rovdyr i vår rovviltseksjon her

Les også: Politiloggen lørdag 3. mars

Kommentarer til denne saken