Ordfører-protest mot ulvepolitikken, brev til Erna

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ulv er tema når ordfører og varaordfører i Åmot, samt ordførerne i Engerdal og Stor-Elvdal, skriver til statsministeren.

DEL

Rovdyrforvaltningen er tema i brevet fra Åmot, Stor-Elvdal og Engerdal. Bakgrunnen er politiaksjonen mot ulovlig ulvejakt, «en ressursbruk og dramatisering som det for en lokalpolitiker er vanskelig å forsvare», skriver de fire.

En ulvesone uten kompenserende tiltak, skaper konflikter, fastslår de.

«Bare i våre kommuner har antall gårdsbruk som driver med beitedyr blitt halvert de siste fem årene. De siste årene har vi også sett at flere sliter, både med å få jakte, men også med å fylle kvotene», heter det i brevet fra Østerdalen.

Livskvalitet er også et moment politikerne trekker fram.

«Vi kan ikke ha en politikk som er i krig med dem som berøres. Vi som bor i de berørte kommunene vet at ulven er det rovviltet med størst utbredelse og best tilpasningsevne etter oss mennesker. En innlemming av grenseulv er en forutsetning for bestandsmålet. Vi har hatt lokal forvaltning av elg i mange år, hvorfor kan vi ikke ha det på ulv? I de ulvefrie områdene skal det jo ikke være ulv, da må vi kunne lokalt forvalte dette uten å måtte ha tillatelse av Fylkesmannen. I de fleste kommuner har vi gode rovviltfellingslag, som tar jobben», skriver ordfører i Åmot; Espen André Kristiansen, varaordfører i Åmot; Sissel Frang Rustad, ordfører i Engerdal; Lars Erik Hyllvang og ordfører i Stor-Elvdal; Even Moen.

Brevet er skrevet i håp om at regjeringen så fort som mulig «får på plass en rovdyrpolitikk som både beboere i områder med ulv og resten av landet kan leve med», poengterer de.

LES OGSÅ: – Rovdyrkonflikten ødelegger Elverum

Artikkeltags