Gå til sidens hovedinnhold

Montessori-elevene stortrives

Artikkelen er over 14 år gammel

– Vi merker veldig godt at ungene trives på denne skolen. De er også blitt mye mer selvstendige i løpet av dette skoleåret.

Det sier Margrethe Liljebakk og Gry Øvergård, mødre til elever ved Solør Montessoriskole på Østsiden i Hof i Åsnes.
Lørdag var det åpen dag ved skolen, og det var jevnt med folk innom for å se og høre. Blant annet var det besøk fra Lunderseter. Der er en Montessori-skole igang fra høsten. Kongsvinger kommune solgte skolen til de som starter opp for én krone.

Meget fornøyde

– Vi er meget godt fornøyd med dette første skoleåret. Ting fungerer veldig bra, og ungene stortrives. De utvikler seg på alle felt, og får lov til å være seg selv. De må gjøre valg og blir med det mye mer selvstendige, sier Margrethe Liljebakk og Gry Øvergård.
De har ikke angret på at de lot ungene begynne ved Solør Montessoriskole.
Fjerdeklassingen Sara Liljebakk, som kommer fra Namnå skole til Montessori-skolen i Åsnes, synes det har vært et artig år. Det er spennende med bruk av en god del annet læremateriell enn de er vant til fra før. Mye uteaktiviteter er også populært.

Over all forventning

Montessori-pedagog Gina Thoresen Faraas er også meget godt fornøyd med det første året. Elevtallet er doblet, og består av 36. Fra høsten er det minst 45 elever ved skolen.
– Vi vet at foreldre er i tenkeboksen når det gjelder ytter-ligere ti elever. Derfor er vi også i ferd med å ansette flere lærere, opplyser Faraas.
Hun synes skolen fungerer veldig bra, både når det gjelder det faglige og det sosiale.
– Både vi og elevene gleder oss til å gå på jobb om morgenen. Det er den beste bekreftelsen på at ting fungerer. De tre første månedene følte vi oss litt på etterskudd, men dette har vi godt og vel tatt igjen, sier hun.

Utenbygds elever

Elevene ved Solør Montessoriskole kommer fra gamle Øst-siden krets, fra Jara, Flisa og Sønsterud. Samt noen fra Grue.
– En familie har også flyttet til Åsnes takket være skolen vår. Så vi er vel en gulrot i den sammenheng. Kanskje kommer det flere etter hvert, sier Gina Thoresen Faraas.
Om forholdet til Åsnes kommune, sier hun:
– Vi er gode venner og godt forlikte. Ikke noe problem.
Hun gleder seg også stort over at Montessori-barnehagen i samme hus som skolen også vokser seg stadig større. Det sikrer rekrutteringen til skolen på sikt.
Under den åpne dagen lørdag fikk de besøkende se skolen og høre om utviklingen, og det var servering og underholdning.

Kommentarer til denne saken