Gå til sidens hovedinnhold

Montessori-start i morgen

Artikkelen er over 14 år gammel

Tirsdag blir første skoledag ved Solør Montessori-skole. Rundt 20 elever regner man med fra start. – Vi kommer til å ta inn elever hele året, sier Montessori-pedagog Gina Marina Faraas.

Helga har gått med til å snakke med og informere elever og foreldre om det rent praktiske. Blant annet for å få en oversikt over hvor mange man kan regne med på skolen som fikk klarsignal tre dager før skolestart.

Fire førsteklassinger

Fire førsteklassinger ser det ut til å bli fra skolestart i morgen. Kanskje blir det flere etter hvert.
Undervisningen skal foregå i grupper på 10 elever, og det er en lærer som er ansvarlig pr. gruppe. En fast uteskoledag blir det også i uka. Dette var noe av det foreldre og lærere fikk orientering om i går, en orientering som fortsetter i dag.
Bjørn Eivind Telle Kraabøl er én av førsteklassingene ved Solør Montessori-skole.
– Jeg har gått i barnehagen her, forteller han og viser at han allerede kan litt av opplegget. Som for eksempel bruken av praktisk utstyr i matematikken.

Ikke i tvil

GunnJeanette Aaslie Borghagen gikk på Østsiden skole mens den ennå eksisterte. Fjerdeklassen gikk hun ved Jara og trivdes godt med det. Men meningen har hele tiden vært å begynne på Montessori-skolen. Nå er det bare en dag til det skjer. – Hos oss har det absolutt ikke vært noen tvil om dette. Det har vært klart at hun skal begynne her. Selvsagt blir det spennende, men vi tror også det blir veldig moro og kjempebra, sier GunnJeanettes foreldre.
Hun treffer i morgen igjen flere av sine tidligere klassekamerater fra Østsiden-årene. Mens GunnJeanette har gått på Jara, har flere av de andre gått på Flisa.

Kommentarer til denne saken