Wombats-Tord og Team Me-Marius slår seg sammen og blir en ny musikalsk duo

Artikkelen er over 3 år gammel

En ny superduo fra Elverum? Tord Øverland Knudsen fra The Wombats og Marius Drogsås Hagen fra Team Me danner ny duo og er snart ute med eget album.

DEL

Ikke nok med det: Tord og Marius har med seg elverumsingene Andreas Westhagen og Simen Skari når duoen debuterer med fullt band på Parkteatret under Klubbøya i Oslo 8. august.

I dag, onsdag, lanseres den nye duoen og er en av nyhetene under presentasjonen av årets Klubbøya.

Kjente elverumsinger

Det er ikke dagligdags at to av Norges fremste musikere de siste årene slår seg sammen.

Tord er kjent gjennom The Wombats som opptrer på scener over hele verden og som har akkurat kommet tilbake fra en lang turne i Australia. Det engelske bandet har gitt ut flere plater.

Marius har hatt stor suksess med Team Me som blant annet vant Spellemannsprisen for beste popgruppe i 2011. Bandet er lagt ned, men Marius fortsetter med Team Me.

Musikalsk fristed

– Den nye duoen vår, Imitating Aeroplanes, er vårt musikalske fristed og avbrekk fra det vi ellers holder på med. Her kan vi leke oss fritt uten å føle musikalske begrensninger. Vi kan være drøye, cheezy, sære og samtidig få ventilert litt, forklarer Tord Øverland Knutsen.

Fortsatt vil The Wombats og Team Me være hovedbaser.

Duoen Imitating Aeroplanes er i første rekke et studioprosjekt der Tord og Marius kan utforske og utvikle ideer og musikk sammen.

Men de er også klare for spillejobber selv om Tord avviser tanken på lengre turneer. Det er nok reising med The Wombats.

Barndomsvenner

De to er barndomsvenner og har spilt sammen siden de var små på Søbakken. De har spilt i band sammen og fulgt hverandres karrierer nøye etter at Tords karriere tok fart for over ti år siden. Team Me var i en periode ett av Norges hotteste band.

Først i fjor ble det fart i samarbeidet igjen.

Tord flyttet tilbake til Norge og gjorde Oslo som base etter mange år i England. For seks måneder ble han pappa for første gang.

– Plutselig bodde Marius og jeg i samme by igjen, vi fikk tid til å eksperimentere, spille, leke, være kreative og lage musikk sammen. Alt vi ikke har gjort før, kan vi gjøre nå, smiler Tord Øverland Knudsen.

Den første musikken lagde de helt tilbake i 1996.

– Duoen vår føles helt naturlig. Vi er trygge på hverandre, har de samme referansene og er utrolig mye enige. Vi digger det samme – og det har jeg aldri opplevd med noen andre, sier Tord.

Musikalsk lekegrind

I et studio på Frogner har de hatt sin musikalske lekegrind. Ikke minst har de prøvd å dykke ned og grave i det som Tord beskriver som «prog-gryta» fra 1970-tallet der låtene også kunne være lange og med instrumentelle deler uten vokal.

– Alt er ferdiginnspilt. Vi har i hvert fall ni låter som er med på skiva. Det blir både prog og kjempepopet musikk, lover Tord.

Stått for nesten alt

De to elverumsingene har laget all musikken – og bortsett fra nødvendig hjelp fra trommeslager Andreas Westhagen har de to elverumsingene traktert alle instrumentene selv.

Den første singelen slippes i begynnelsen av august, mens albumet kommer senere i høst, alt på plateselskapet Propeller Recordings.

– For oss er dette først og fremst et moroprosjekt. Wombats jobber med ny skive, det samme gjør Marius og Team Me, opplyser Tord Øverland Knudsen.

Artikkeltags