Myhre er utdannet adjunkt men har arbeidet i mediebransjen siden 1999.

I tillegg til jobben som toppleder i Østlendingen har Myhre blant annet vært ansvarlig redaktør og adm. direktør i Romsdals Budstikke, og utviklingsredaktør i Edda Media-konsernet.

Toppjobben i Østlendingen har han hatt siden juli 2009.

Myhre tok over et klassisk avishus og har gjennom de siste åra ført Østlendingen til den ledende digitale posisjonen i Innlandet. Samtidig med nødvendigheten av å digitalisere journalistikken, har nye og stadige tøffere lønnsomhetskrav fra eierne preget hverdagen i mediehuset.

- Klart det blir vemodig å forlate den flotte gjengen i Østlendingen, men jeg er samtidig glad jeg har fått muligheten til å være med på å utvikle Eidsiva Energi. Det er et stort energikonsern i utvikling og er samtidig en viktig samfunnsaktør som er opptatt av regionenes utvikling, sier 43-åringen som opprinnelig er fra Skarnes.

Konsernsjef i Eidsiva Energi, Ola Mørkved Rinnan sier han er glad for at Myhre har valgt å skifte beite og ta jobben som ny kommunikasjonssjef hos energigiganten.

- Myhre har sterk administrativ kompetanse, han har god prosjektkompetanse innenfor digitale medier og har journalistisk bakgrunn. Han kommer med meget gode referanser og vi er glad han har valgt en videre karriere hos oss, sier Ola Mørkved Rinnan.

Det var lite glede å spore hos klubbleder for mediehusets redaksjonelle ansatte, Cathrine Loraas Møystad, da nyheten om Myhres avgang ble kjent mandag. 

- Dette er fryktelig trist. Nils Kristian har gjort en formidabel jobb i en svært vanskelig tid. Han har utelukkende vært på Østlendingens side og jobbet for oss 24/7, sier klubbleder Loraas Møystad.