Gå til sidens hovedinnhold

Bondevideo tar helt av på nettet

Artikkelen er over 6 år gammel

På under ett døgn har bondevideoen fra Alvdal blitt vist 192.000 ganger. Mediene står i kø for å få snakke med de syngende og dansende bøndene.

Det var forrige tirsdag Østlendingen kunne fortelle at videoinnspillingen hadde startet, og at en ny monsterhit kunne være på gang.

Bøndene i Alvdal hadde nemlig fått låne den originale lydfilen fra «En pinne for landet» som de skulle lansere med selvskrevet tekst.

LES OGSÅ: – Vi regner med at det blir en hit

Sent søndag kveld ble videoen publisert på nett, og innen klokken 15.00 mandag hadde den blitt vist over 192.000 ganger.

– Det er utrolig hvordan den har tatt av. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger, sier Lohn. Bak videoen står Alvdal bondelag, som har fått hjelp av Rune Skogheim til filming og publisering.

– Det hele begynte som en vill idé, som etter hvert bønder fra hele Nord-Østerdal ble med på, sier han. Filmen hadde førpremiere foran en fullsatt sal i Aukrustsenteret søndag kveld, og har i etterkant blitt hyppig spredd på sosiale medier.

– Jeg skulle egentlig spredd møkk i dag, men har kun sittet i telefonen, sier en lett hoderystende Lohn. Han har gitt intervjuer til både TV2, Østlendingen, NRK og Bondebladet, samt at Norges Bondelag har tatt kontakt for å spinne videre på budskapet i sangen.

I sangen synger bøndene: «Vi trenger bønder på Alvdal, bønder på Tynset bønder i Folldal’n og bønder på fjellet. Hører du Listhaug sier vi skal bli større? Er dette bærekraftig om vi tør spørre?» er noe av teksten.

Ø-TV:

– Bondelaget ønsker å ta dette videre, sier Lohn, som er glad for at budskapet om positive bønder som vil produsere trygg mat når fram.

I fjor ble Lohn kjendis da han kjørte fra Alvdal til Oslo i åpen traktor for å protestere mot statens tilbud til bøndene.

Kommentarer til denne saken