Gå til sidens hovedinnhold

Mammuten berget sommeren

Artikkelen er over 3 år gammel

Folldal gruver har lagt bak seg årets viktigste turistmåned og har så smått begynt arbeidet med å evaluere sommeren. -Vi er godt fornøyd så langt, forteller driftsleder Tommy Kristoffersen.

Etter en juli måned som har vært preget av nordavind og frostnetter i Folldal, men i gruvene har de merket lite til det ustabile været og er godt fornøyd med sommeren.

– I juli måned var det cirka 2650 besøkende inne i gruva, det er 300 flere enn i fjor, sier driftsleder Tommy Kristoffersen.

En økning på 300 personer tilsvarer nesten 13 % økning for besøkstallene i gruva.

Mammutsommer

I museet og utstillingslokalet har det vært en nedgang i antall besøkende, men dette skyldes ifølge driftslederen at de i år har tatt inngangsbillett.

– Vi har i år tatt betalt for inngang til museet og utstillingen, det har vi ikke gjort før. Da er det naturlig med en nedgang, men den har ikke vært så stor som man kunne frykte, forklarer Kristoffersen.

Mye av hederen for at besøkstallene til museet og utstillingen fortsatt er gode får den nye mammuten. Dyret, som er hele 2,6 meter høyt, har ifølge driftslederen vært en stor suksess.

– Mammuten har vært kjempe populær, særlig blant de yngre. Den har hjulpet på slik at tallene i år ser veldig positive ut for vår del, sier Kristoffersen fornøyd.

Det har i hele sommer også pågått en navnekonkurranse hvor alle har hatt mulighet til å sende inn forslag til hva mammuten skal hete, nå er de ti beste forslagene avslørt og den siste avstemningen er i gang.

– På vår facebookside kan alle nå være med å stemme på hva denne mammuten skal hete. Vi kommer til å telle opp og avsløre vinnernavnet den 10. august, forteller Kristoffersen.

Det har torsdag kommet inn 69 kommentarer og det er tydelig at navn som Malmfred og Rondegubben ligger godt an.

Større potensial

Folldal Gruver har i flere år nå levert gode resultater. På spørsmål om hvordan de klarer dette i et marked hvor konkurransen er stor trekker driftslederen fram flere årsaker til suksessen.

– Det er flere årsaker til at vi har opplevd framgang. Over flere år har vi bygd opp anlegget trinn for trinn, noe som stadig gir nye opplevelser. Det er vanskelig å drive hvis man kun klarer å lokke folk til museet én gang, så det må alltid skje noe nytt, mener Kristoffersen.

Driftslederen trekker videre fram hjelpen fra Riksantikvaren og ett tett samarbeid med Rondanevegen, som medvirkende årsaker til de gode tallene.

Hva som trekker folk til Folldalen Gruver er Kristoffersen imidlertid ikke i tvil om.

– Det vil alltid være gruva som er turistmagneten. Nå har gruva fått god hjelp fra mammuten som trekkplaster, men det handler om å gi et best mulig opplegg rundt gruva og der har museet fortsatt mye å gå på. Jeg er helt sikker på at vi ikke har utnyttet potensialet i anlegget til det fulle enda. Det er både økonomi og kreativitet nok til at Folldalen Gruver kan fortsette å utvikle seg i tiden framover, oppsummerer Kristoffersen.

Les også

Folldal blir Mammut-kommune

 

Les også

Bare 11 julimåneder siden 1958 har vært kaldere

 

Kommentarer til denne saken