Statsministeren kommer til Hedmark

Statsminister Erna Solberg skal besøk Hedmark og Oppland neste uke. Dette blir hennes første besøk i Hedmark som statsminister.

Statsminister Erna Solberg skal besøk Hedmark og Oppland neste uke. Dette blir hennes første besøk i Hedmark som statsminister.

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Statsministeren og statsrådene skal på Hedmarksbesøk neste uke. Da vil Tynset Høyre jobbe for å få møte Erna for å snakke om helsearkivet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tirsdag neste uke kommer den nye statsministeren til Hedmark. Temaet for reisen er "Et sterkere sosialt sikkerhetsnett".

Til Hamar

Turen går blant annet til Hamar, der hun skal besøke Sagatun brukerstyrte senter. Dette er et aktivitetstilbud til personer som sliter med rusproblemer og psykisk helse.

Etter det skal Solberg delta på et møte i regi av Høyre i Hedmark og Oppland.

I disse helsearkivdager ser politikerne sin mulighet til å få et ord med «Jern-Erna» om saken.

Vil møte statsministeren

Fylkestingsgruppa jobber med at fungerende leder Berit Nordseth Moen i Tynset Høyre skal få møte statsminister Erna Solberg når hun kommer til Hamar tirsdag.

– Jeg er selvsagt skuffet over budsjettvedtaket, men nå er det viktig å jobbe framover for å fjerne all tvil om at helsearkivet skal bygges på Tynset og at saken må vurderes på nytt i revidert nasjonalbudsjett og i hvert fall komme med på budsjettet i 2015, sier Nordseth Moen.

Torsdag hadde hun et møte med Hedmark Høyre, leder Rune Øygarden og stortingsrepresentant Gunnar Gundersen.

– Alle synes dette er helt fryktelig. Rune Øygarden skal møte statsministeren på Stortinget mandag. I tillegg jobbes det med at jeg skal få møte henne på tomannshånd når hun kommer til Hamar tirsdag. Da skal jeg forklare Erna hvor viktig arkivene er for Tynset og hele Fjellregionen, fortsetter Nordseth Moen.

– Er du redd for at saken lokalt fører til velgerflukt fra Høyre?

– På kort sikt har dette selvsagt skadet oss, sier Nordseth Moen.

Artikkeltags