– De får ikke lov til å felle bjørka av meg, så det blir en utfordring for dem, men det er viktig å beholde mest mulig av de opprinnelige omgivelsene, forklarer prosjektleder Rusten mens hun står og ser på en gjeng som plasserer den nye utedoen ved det spektakulære amfiet.

Kort tid senere kan hun fornøyd konstatere at nok en nyvinning er trygt på plass på den unike konsertarenaen i Brydalen i Tynset kommune.

Konsert for alle

Høgget 2-dagers har i år satset enda større enn fjoråret og med opp mot 100 frivillige, nye boder, ny utedo, større scene og utbedret veg er de klar for å doble antallet tilskuere. Kapasiteten i år er 1.500 personer.

– Vi har snart forhåndssolgt 500 billetter, så jeg er ikke bekymret, smiler Rusten mens hun viser fram årets nyvinninger.

– De øverste plassene i amfiet er i år reservert for dem som ikke beveger seg så lett i trapper, og i tillegg til utedoen har vi egen HC-parkering nede ved amfiet, så det er klart for en konsert for alle, forteller prosjektlederen.

CC Cowboys og familiedag

Høgget 2-dagers består av både konsert lørdags kveld og familiedag med motbakkeløp dagen etter.

Lørdag kveld spiller i tillegg til CC Cowboys både Marianne Pentha og Ask Carol. Søndag er det familiedag med Høgget-mesterskap, hinderløype, hesteaktiviteter og motbakkeløp.

Driftige brydøler skal rocke Høgget med CC Cowboys