Les siste oppdatering nederst i saken.

Mannen ble sist observert i Tynset sentrum klokken 15, torsdag. Han skal være iført boblejakke med hvite skuldre og olabukse. Han har mørkt hår, og briller som har mørk innfatning.

– Den boblejakka er ganske påfallende. Blå med hvite halvmåner på skuldrene. Den skal være ganske lett å legge merke til, opplyser lensmann Knut Normann Mælen på Tynset lennsmannskontor.

Han oppfordrer folk som kan ha observert mannen enten torsdag eller fredag om å ta kontakt med politiet på 02800.

Kaller inn mannskap

Politiet har innkalt til en leteaksjon for å lete etter mannen. Både Røde Kors, Norsk Folkehjelp på Tynset og Sivilforsvaret i Hedmark er bedt om å bistå i søket.

– Vi har kun mulighet til å frigi to personer til å begynne med, men vi kommer til å stille med flere utover dagen, sier Per Roger Bekken i Norsk Folkehjelp til Østlendingen.

Også Norske redningshunder er med på søket og stiller med tre hunder.

Skulle på tur

Mannen som er savnet har gitt beskjed om at han skulle gå på en litt lengre tur i går.

– Han er ikke særlig godt kjent i området, opplyser Mælen.

I første omgang blir det et letekorps på rundt 20 personer, men Mælen sier at det gjerne kommer flere til etter hvert.

– Per nå vet vi svært lite om hvor vi kan forvente at han er, men vi håper noen kan huske at de har observert han nå når folk begynner å våkne, sier Mælen.

Går ut med navn

Politiet har valgt å gå ut med navn og bilde av den savnede mannen: Paal Bernts på 47 år.

– Grunnen for at vi velger å gå ut med dette såpass tidlig er fordi vi ikke vet hvor vi skal begynne å lete. Vi har ingen spor av han etter klokka tre på torsdag, sier leder av leteaksjonen, lensmann Finn Hilmarsen.

Funnet

Finn Hilmarsen opplyser til Østlendingen rett før klokken 14 at mannen er funnet i god behold i Trondheim. Her blir han framstilt for helsevesen.

I løpet av aksjonen er det benyttet 27 letemannskap, tre politibetjenter, og i tillegg ble det satt inn helikopter og fly i saken.