Arkivet ikke inne i statsbudsjettet

Slik kan nytt arkiv på Tynset bli, men nå er prosjektet ute av Statsbudsjettet. Det jobbes likevel hardt for å få det til.

Slik kan nytt arkiv på Tynset bli, men nå er prosjektet ute av Statsbudsjettet. Det jobbes likevel hardt for å få det til.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Da er det bekreftet. Millionene som de rødgrønne hadde satt av til oppstart av arkivbygging på Tynset er ikke inne i de blåblås endelige statsbudsjett.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det får Østlendingen bekreftet av både Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Karin Andersen.

Begge beklager at Tynset-arkivet ikke er inne. Den rødgrønne regjeringen hadde satt av 75 millioner kroner til oppstarten av byggingen. 

BAKGRUNN: Arkivstopp på Tynset

Dette er nå fjernet fordi utbyggingen ikke er konsekvensutredet.

ALT OM SAKEN:

Siden forslaget til statsbudsjett kom på bordet, så har Høyre og Frp forhandlet med KrF og Venstre, men de har ikke funnet plass til bevilgningene til arkivbyggin. 

Dermed virker kampen om arkiv til Tynset tapt i denne omgang.

Forbannet Andersen

- Jeg er skuffet og ikke rent lite forbannet, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV)

Men uventet var det vel ikke, for verken Høyre eller Frp i Hedmark har lagt to pinner i kors for å få det til. Isteden har de ynkelig først forsøkt å skylde på oss som faktisk både har penger og vedtak på plass, så forsøkte de å skyve ansvaret over på Venste og Krf, fortsetter hun.

Men Andersen gir ikke opp. Nå forsøker jeg å få til en enighet i kommunalkomiteen om lokalisering og en oppstartsbevilgning og  pålegg om å komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett  med resten, sier hun.

Vedum: - Ville betydd mye

Også stortingsrepresentant Trygve Magnus Vedum (Sp) er skuffet.

- Helsearkivet på Tynset vil bety enormt mye for hele Fjellregionen i form av offentlige arbeidsplasser.  Men vi må ikke gi oss nå og stå på videre får å få det inn i revidert nasjonalbudsjett til våren, sier han.

-Skuffet, men gir ikke opp

-Jeg er veldig skuffet, men vi gir på ingen måte opp, sier ordfører Bersvend Salbu (SV).

- Her er det muligheter i komitearbeidet i Stortinget med å omprioritere midler og legge inn merknader om at helsearkivet på Tynset helt klart skal inn på budsjettet i 2014, fortsetter han.

Salbu legger til at han ikke skjønner  at den borgerlige regjeringen ikke bruker den muligheten som har vært  rette opp de feilene som er gjort.

-Nå kunne de satt handling bak lovnader fra helseminister Bent Høie (H) om at helsearkivet skal bygges på Tynset.  Vi trenger ikke flere ord, men handling, poengterer han.

Artikkeltags