I år gikk overskuddet til Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation som drives av Ola Grønn-Hagen fra Tynset.

Det var tredje gang komikeren Antonsen og Erik Fagereng arrangerte førjulsshowet «En desemberkveld» i hjembyen Lillehammer.

Mange penger

– 150.000 kroner er jo til et helt skolebygg. For en gave og for en PR. Det er helt utrolig at vi får så mye oppmerksomhet, ivrer Grønn-Hagen.

Han er imponert over hva Antonsen og Co klarer å få til.

– Artistene stilte gratis. Hotell, salen på Maihaugen hvor showet gikk av stabelen var gratis, drosjer kjørte gratis, middagen var gratis. Antonsen har fått med seg «hele» Lillehammer på dugnad, roser Grønn-Hagen.

Selv måtte han innta podiet og fortelle om skoleprosjektene, brønnene, ja, alt organisasjonen har fått til i Malawi siden han besøkte det afrikanske landet første gang i 2006.

Grønn-Hagen fortalte om klasserom med alt fra 50, 70 og helt opp til 190 elever og om steder der de verken har skoler eller klasserom.

Inntektene fra «En desemberkveld» skal gå til å bygge et nytt skolebygg med to klasserom og kontorer til lærerne. i Malawi

Kjenning i Norad

Ifølge Grønn-Hagen ønsket Antonsen å gi til en mindre organisasjon slik at det var mulig å se hva pengene virkelig gikk til.

– En kjenning av ham i Norad (direktoratet for utviklingsarbeid) tipset om oss. Det er jo helt fantastisk at Norad har lagt så godt merke til oss, stråler Grønn-Hagen og legger til at å få være med på arbeidet i Malawi og få oppleve det, og nå all oppmerksomheten rundt organisasjonen, er helt ubeskrivelig.

Noen av dem som trakk folk til showet i år var forfatter og komiker Knut Nærum, musiker og komiker Bare Egil, artisten Ida Jenshus, sangeren Martin Halla (The Voice), skuespiller og kulturarbeider Endre Skjåk, vinner av årets Toneprisen, Mads Erik Odde og Nordre Ål Menighets Barnekor.