Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnejakten fortsetter

Artikkelen er over 11 år gammel

Bjørnejakten fortsetter i kveld etter at det er funnet ni sauekadaver i Gammeldalen beiteområde og Tolga Østfjell, uten at sauebonde Per Erik Oldertrøen har noen forhåpninger om at bjørnen blir tatt.

– Det som gjør letingen utfordrende er at det er tett i skogen. Mange av stedene bjørnen ferdes har grodd igjen og det er lite åpne flater der, så jaktinga blir vanskelig, sier Oldertrøen.

Sauebonden, som fikk fellingstillatelse på bjørnen onsdag kveld, har ingen forhåpninger om å få has på bjørnen fort, siden området er så igjengrodd. Fellingstillatelsen går ut i midten av neste uke.

Kan være uforutsigbar

Området jegerne leter i er 50.000 kvadratmeter i størrelse. Men sauebonden tror ikke det er det den største problemet da bjørnen skal finnes.

– Heldigvis kjenner de til bjørnens trekkområder og leter langs disse. Bjørnen beveger seg rundt i faste mønstre - gjerne der det er sau - så de kommer til å lete der. Men de har ingen garanti for å finne den der, siden børnen går inn og ut av rutene sine. Plutselig er den over alle hauger, sier han.

Ute hele natta om nødvendig

Jaktlaget fant sist sikre spor av bjørnen på onsdag. I dag ble det funnet et kadaver som ble anslått for å være et par-tre dager gammelt.

– Utover det har ikke jakten resultert i noe mer. Men jaktlaget går i gang igjen nå i kveld, og blir ute hele natta om nødvendig, sier Oldertrøen.

Kommentarer til denne saken