En stor dag for Tynset - får sentralmagasin

Ordfører Bersvend Salbu ble gratulert av Komunalminister Liv Signe Navarsete og Kunnskapsminister Kristin Halvorsen med at Tynset nå får sentralmagasinet.

Ordfører Bersvend Salbu ble gratulert av Komunalminister Liv Signe Navarsete og Kunnskapsminister Kristin Halvorsen med at Tynset nå får sentralmagasinet. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Bersvend Salbu (SV) fikk en overraskende og ikke mindre gledelig beskjed av ikke mindre enn tre statsråder torsdag morgen. Tynset får sentralmagasinet i tillegg til det nasjonale helsearkivet. Det betyr til sammen mellom 40 og 50 nye arbeidsplasser på Tynset - i første omgang.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Tynset-ordfører Salbu skulle til Oslo for å bli orientert om den meldinga som er utarbeidet i forbindelse med sentralmagasinet.

Del på Facebook

Uten at Salbu visste hva som egentlig skulle skje, var både presse og ikke minst flere statsråder mobilisert for å overraske og glede Tynset og Nord-Østerdalen.

LES OGSÅ: Helsearkivet til Tynset

Det er kulturminister Anniken Huitfeldt som er den formelle oppdragsgiveren for et sentralmagasin.

Dette er også en viktig distriktspolitisk sak, og derfor stilte kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete opp sammen med sin statssekretær fra Tynset, Dag-Henrik Sandbakken. Salbu har også jobbet hardt gjennom sitt eget partiapparat, og da var det naturlig at kunnskapsminister Kristin Halvorsen var til stede.

Ikke mindre enn to partiledere var med på seansen.

Det er to år siden at regjeringa vedtok at Tynset skulle få det nasjonale helsearkivet. Men bygginga har ikke startet. En årsak er at man har avventet spørsmålet om et sentralmagasin. Det vil trenge mer enn dobbelt så mye plass.

Reguleringsplanen for helsearkivtomta langs Sjukehusvegen (Planteskole-tomta) er nå under behandling, og i realiteten klar for snarlig bygging.

Direktøren i Norsk Helsearkiv, Tom Kolvig, uttalte under en pressekonferanse på Tynset for et par uker siden at det er meningen å bygge helsearkivet innen 2014, slik at det første hele driftsåret blir 2015. Dersom Tynset også får sentralmagasinet, kan det totale prosjektet bli noe forsinket.

Saken oppdateres!

Artikkeltags