Fikk arkiv-garantier

Slik kan nytt arkiv på Tynset bli, men nå er prosjektet ute av Statsbudsjettet. Det jobbes likevel hardt for å få det til.

Slik kan nytt arkiv på Tynset bli, men nå er prosjektet ute av Statsbudsjettet. Det jobbes likevel hardt for å få det til.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag ettermiddag avga helse- og omsorgskomiteen på Stortinget sin innstilling om arkiv. - Her står det tydelig at helsearkivet skal bygges på Tynset, sier Tynset Høyres Berit Nordseth Moen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Dette viser at det nytter å jobbe, selv for et lite lokallag, og at vår stemme har blitt hørt på Stortinget, sier Nordseth Moen.

Flertallet i Helse- og omsorgskomiteen viser til at det alltid skal gjennomføres ekstern kvalitetssikring (KS2) for store, statlige byggeprosjekt før forslag om bindende kostnadsrammer legges frem for Stortinget.

ALT OM ARKIVSTRIDEN:

- Når en slik ekstern kvalitetssikring er gjennomført for Arkivverkets sentraldepot og Norsk helsearkiv på Tynset, vil regjeringen komme til Stortinget med saken, uttaler komiteen.

Nordseth Moen viser til at de nå har fått Erna Solberg til å garantere for arkivene, såfremt KS» ikke byr på overraskelser.

I tillegg gikk helseminister Bent Høie ut i Østlendingen med garantier om helsearkivbygging på Tynset.

- Vi forventer derfor at bevilgninger til både helsearkiv og Arkivverkets sentraldepot kommer inn igjen, enten i revidert nasjonalbudsjett, eller i budsjettet for 2015 siden vi ikke har fått noen signaler om at den eksterne kvalitetssikringen av prosjektet vil by på overraskelser, sier Nordseth Moen.
 

Artikkeltags