– Finansministeren lover arkiv i Tynset

MØTT OPP MANNSTERKE: Det var god stemning da finansminister Siv Jensen møtte den store delegasjonen fra Hedmark, bestående av Berit Nordseth Moen fra Tynset Høyre, Arne Georg Aunøien fra Tynset Frp, Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp), fylkesleder i Frp, Johan Aas, fylkesleder i Høyre, Lise Berger Svenkerud og stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H)

MØTT OPP MANNSTERKE: Det var god stemning da finansminister Siv Jensen møtte den store delegasjonen fra Hedmark, bestående av Berit Nordseth Moen fra Tynset Høyre, Arne Georg Aunøien fra Tynset Frp, Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp), fylkesleder i Frp, Johan Aas, fylkesleder i Høyre, Lise Berger Svenkerud og stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Finansminister Siv Jensen vil ikke si noe om det blir penger til arkiv i budsjettet. Likevel føler hedmarkdelegatene hun bekrefter at arkivet skal ligge i Tynset.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Representanter fra Høyre og Frp i Hedmark har jobbet mye for å få snakke med de viktige aktørene i kampen om å sikre arkiv til Tynset. Fredag fikk de innvilget møte med den som til syvende og sist sitter på pengesekken.

Finansministeren understreker at hun, som finansminister, lytter på hva de besøkende har å komme med, og hun hadde en god tone med representantene fra Høyre og Frp i Hedmark da de besøkte henne i Finansdepartementets lokaler.

– Vil det bli arkiv i Tynset?

–  Regjeringen jobber med budsjettet nå. Det er alt jeg kan si i den saken. Å si noe mer ville være en budsjettlekkasje, slår hun fast.

Hedmarkingene var strålende fornøyd etter møtet.

– Jeg synes hun var tydelig på at er ikke spørsmål om arkivet i Tynset skal bygges. Det er spørsmål om når. Det synes vi er veldig betryggende, sier fylkesleder i Høyre Lise Berger Svenkerud.

Artikkeltags