Gå til sidens hovedinnhold

Frp lover brubygging

Artikkelen er over 7 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen lover at det kommer penger til Steien bru i Alvdal på 2014-budsjettet.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen bekrefter at midlene til ny Steien bru langs riksveg 3 i Alvdal var tatt ut av de Rødgrønne i deres forslag til statsbudsjettet.

– Men den brua ligger nå inne. Den har blitt prioritert inn av den nye regjeringen, sier han.

Skal dele 60 millioner

Solvik Olsen forklarer at regjeringen har satt av 220 millioner kroner ekstra til såkalte programområder i Nasjonal transportplan (NTP), som er mindre prosjekter.

Der ligger Steien bru inne som et av tre utbedringstiltak som for 2014 skal dele en pott på 60 millioner kroner.

I forslaget fra Statens vegvesen ligger det 45 millioner kroner til brua neste år, og 66 millioner kroner for 2015.

Solvik Olsen kan ikke si noe om den videre fordelingen, men understreker at det vanlige på NTP er årlige bevilgninger fordelt over fire år.

Prosjektleder Frode Bakken fra vegvesenet har ikke fått beskjed om at pengene er inne og vil ikke uttale seg om hva dette betyr konkret for byggeplanene.

Lovet mer enn de kan holde

Etter at det kom fram at pengene til nye bru i Alvdal forsvant fra budsjettet har det vært stor uklarhet om hva som egentlig skjedde.

Solvik Olsen opplyser at Stortinget ikke i utgangspunktet får en så detaljert oversikt over prosjekter, men at listene over prosjekter følger med og er grunnlag for statsbudsjettet. Han undrer seg derfor litt over at Aps representant i samferdselskomiteen, Sverre Myrli, stiller seg undrende til hva som skjedde med midlene.

– Den har vært behandlet av politisk ledelse. Det er hans egen regjering som ikke har prioritert pengene inn, sier han.

– Dekket bare 20 prosent

Solvik Olsen mener dette er enda et bevis på at den rødgrønne regjeringen lovet mer enn de kunne holde da de satte opp budsjettet. Det er mange prosjekter på NTP, og i utgangspunktet må det regnes at 25 prosent av prosjektene dekkes årlig.

– For 2014 dekket det rødgrønne bare 20 prosent. De har ikke finansiert så mange prosjekter som de har lovet å gjøre, sier Solvik Olsen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken