Har solgt årskort på treningsstudio til 42 prosent av innbyggerne

Ildsjeler: Åtte kvinner som på ulike måter bidro til at aktivitetsdagen på Fjelheim samlet en stor del av bygda. Fra venstre: Johanne Nordstad, Vigdis Aspelund, Trine Enget, Guro Svae, Silje Hilmarsen, Heidi Bjerkestrand, Mari Trøan og Stine Kindølshaug.Alle foto: Kjetil Svanemyr

Ildsjeler: Åtte kvinner som på ulike måter bidro til at aktivitetsdagen på Fjelheim samlet en stor del av bygda. Fra venstre: Johanne Nordstad, Vigdis Aspelund, Trine Enget, Guro Svae, Silje Hilmarsen, Heidi Bjerkestrand, Mari Trøan og Stine Kindølshaug.Alle foto: Kjetil Svanemyr Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Daglig fysisk aktivitet i kombinasjon med sunn og næringsrik mat – det er oppskriften på det gode liv for nesten alle vingelsinger.

DEL

I hvert fall fortonet det seg slik da de største foreningene i Tolga-bygda gikk sammen om å arrangere aktivitetsdag på lørdag.

Mens noen kokte potetsuppe og serverte hjemmelaget knekkebrød og smoothies laget av bær, frukt og spinat, satt andre og hørte på foredrag om treningsmetoder og sunne matvaner.

Og innimellom foredragene og matpausene ble det tid til svette økter med yoga og zumba.

Lang dag

Aktivitetsdagen ble arrangert av Vingelen IL, Bondelaget, Bonde og Småbrukarlaget, 4H, Sanitetsforeningen og Bygdekvinnelaget. Fra tidlig morgen til langt på natt pågikk det aktiviteter både i Fjellheim og i grendekafeen Bunova.

Dagen ble avrundet med en Spinnvill fest. Som det het i programmet: Det er viktig å ta vare på den psykiske helsa også!

Ingen mirakelkur

– Det finnes ingen mirakelløsning for å gå ned i vekt. Vekten vår er resultatet av inntak og forbruk. Det som må til er fysisk aktivitet i kombinasjon med et normalt inntak av sunn norsk mat, forkynte Heidi Bjerkestrand.

Hun innledet dagen i Fjellheim med et foredrag der hun ønsket å inspirerere vingelsingene til å komme seg opp av sofaen og godstolen.

Men skal vi tro arrangørene, har bygdefolket allerede fattet stor interesse for å leve sunnere og mer aktivt.

I følge Guro Svae og Mari Trøan har bygdas treningsstudio Spinnvill blitt en stor suksess siden oppstarten for ett år siden.

– Vi har solgt 203 årskort, og det er vi storfornøyd med, tatt i betraktning at bygda har 480 innbyggere, sa Svae og Trøan.

Vugge til grav

– Vi ønsker å tenke «fra vugge til grav» og vil ha med alle generasjoner og alle yrkesgrupper. På dagtid har vi det som blir kalt «bondespinn» fordi det passer med arbeidstida for gardbrukere, men som er åpent for alle forklarte de to.

Aktivitetsdagen skulle også motivere barn og ungdommer til økt fysisk aktivitet. Utendørs var det derfor tilbud om orientering, skileik og aking.

Aktive unge

– Jeg har inntrykk av ungdommene i Vingelen er ganske aktive og flinke til å bruke mulighetene utendørs, sa Stig Brevad Lien og Grim Jardar Aasgard fra de to lokale landbruksorganisasjonene, som hadde ansvaret for grillen der det ble tilberedt laks for sultne barn og unge.

Artikkeltags