Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg lever av skitprat!

Artikkelen er over 9 år gammel

– Det er helt tilfeldig at jeg fikk en arbeidsplass der jeg kan sitte å prate «skit» på jobb, sier Torfinn Borkhus i «Lønsj» på NRK P1.

Folldølen er medprogramleder og produsent for det populære formiddagsprogrammet i Norges største radiokanal. Fra elleve til tolv hver  ukedag slippes han og programkollega Rune Nilson løs  på om lag  800.000 trofaste lyttere med  humor og galskap i fri dressur.

Hadde premiere 12. mars

Slik har det vært siden NRK la om sendeflaten og «Lønsj»  kom på lufta med sin aller første sending 12. mars.

–  Fra høyeste hold i NRK ble det bestemt å rydde plass til en time med bare tøys og tull. Programmet skal ha humor, galskap og underholdning, sier Torfinn.

Mange vil nok mene at han er rett mann på rett plass.  Unge Borkhus (31) har  ingen problemer med å fylle en hel  radiotime  med reinspikka  improvisasjon, og trives best når slurva går på frigang i studio.

Der er de veldig forskjellige,  Rune Nilson og han.  
– Rune er en briljant radiomann  og har alltid et ferdigskrevet  manus når vi er på lufta.   Selv om han er hovedprogramleder er det nesten jeg som har mest ansvar, i og med at jeg også er produsent. Jeg må hele tiden passe på at det vi sier ikke  er i strid med «Vær varsom-plakaten».  Da vil  jeg fort  bli kalt inn på teppet, fortsetter Torfinn.

Anekdoter fra Folldal

Folldølen, nærmere bestemt fra Dalholen kan nemlig godt finne på å fortelle  en  munter og «litt på kanten»-anekdote  fra hjembygda når han er på eteren.

– Men nå begynner folldølene  å bli redd for å si ting til meg, av frykt for å høre om det på radioen senere, smiler han.

Ellers synes han ikke statusen som radiokjendis er plagsomt påtrengende fra sambygdingene. Borkhus har flere sideprosjekter i tillegg til å være radioprater.

Et av dem er å lese inn kommentarene til naturdokumentarer i barne-tv-programmet «Newton». I den grad han blir gjenkjent på gata er det av barn, og helst i Trondheim hvor småbarnsfaren bor og jobber.

Skjønner at folk lurer

– Jeg kan godt skjønne at folk lurer på hvem jeg er. Mens jeg studerte i Trondheim drev jeg med Intro Teater, som er en form for  improvisert humorteater. En fra NRK P3 så meg og lurte på om jeg ikke ville komme på audition i studio. Høsten 2006 ble jeg ansatt i P3 på Tyholt. Derfra har veien til moderkanalen P1 vært forholdsvis kort, sier Torfinn Borkhus.

Kommentarer til denne saken