Gå til sidens hovedinnhold

Klare for VM i spark

Artikkelen er over 9 år gammel

Ordførerne i Tynset og Alvdal er klare for tidenes duell under VM i spark utfor i Hurdal i februar. Nå jobbes det i kulissene med å lage sparker bygd for fart.

– Det er klart vi må vise hvem som er storebror når det gjelder spark, sier en engasjert Tynset-ordfører Bersvend Salbu.

Han legger ikke skjul på at han tar på alvor ansvaret som sparkhovedstad, og det at Tynset er sparkens vugge og har landets største sparkfabrikk.

Men Alvdalsordfører Svein Borkhus lar ikke Salbu ta seieren på forskudd.

Med god sparktrening helt fra han var liten gutt, er han sikker på at han skal gi Salbu og de andre ordførerne tøff motstand.

– Også i Aukrust sin verden var sparken et viktig element, sier Borkhus, som vi aner har satt Reodor Felgen på oppgaven med å lage Alvdalssparken.

Hemmelighetsfull

Også Tynset-ordføreren er hemmelighetsfull når det gjelder hvilken spark han skal stille opp med lørdag 9. februar.

Etter Sparkens Dag for noen år siden har han både ordførerspark, ambulansespark, prestespark og spaspark å velge mellom.

Mistankene er store på at en ny superspark allerede er under utarbeidelse.

– Men uansett blir alle de ulike sparkene som Tynset har med på lasset til Hurdal, lover Salbu.

Unntaket er storsparken midt i Tynset sentrum – Verdens største spark – den blir igjen på Tynset.

– Ja, den er det så mange som kommer for å se på, så storsparken blir stående, lover Salbu.

Tynset-ordføreren frykter for helsen til Alvdalsordføreren, og er glad for at han kan ta med ambulansesparken dersom uhellet er ute.

– Jeg er også glad for at varaordføreren vår i Tynset har helsefaglig utdanning, for jeg frykter at sparkutfor kan gå ut over flere enn bare Alvdal-ordføreren, gliser han.

Venstre-ordfører Runar Bålsrud i Hurdal kommune er gledesstrålende over at de to Nord-Østerdalsordførerene har godtatt invitasjonen.

I to år på rad har Hurdal arrangert VM Spark Utfor, og i fjor kom det nær 4.000 tilskuere.

– Det første året var Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard her, og i fjor hadde vi en på over 90 år med i løpet. Nå får vi den nasjonalt kjente knivingen mellom Tynset og Alvdal midt i ordførerløpet, sier en glad og spent Bålsrud som er regjerende ordførermester gjennom to år.

Utforløypa som skal sparkes er 4,5 kilometer «passe bratt» og allerede er 300 påmeldt.

Målet er 800 deltakere.

Kommentarer til denne saken