– Nekter å gi opp

STÅR PÅ VIDERE: Ordfører Bersvend Salbu vil stå på videre for at helsearkivet på Tynset kommer med i revidert nasjonalbudsjett til våren. 	                                                    foto: Jon Iver Grue

STÅR PÅ VIDERE: Ordfører Bersvend Salbu vil stå på videre for at helsearkivet på Tynset kommer med i revidert nasjonalbudsjett til våren. foto: Jon Iver Grue

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Bersvend Salbu (SV) gir ikke opp kampen om å få oppstartsmidler til helsearkivet på Tynset i budsjettet for 2014.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Selv om han er veldig skuffet over at helsearkivet ikke er inne i de borgerliges budsjettforlik, var det langt fra en slagen ordfører som møtte Østlendingen i går.

– Fortsatt kamplysten

– Jeg er fortsatt kamplysten og vi gir på ingen måte opp. Her er det muligheter i komitéarbeidet på Stortinget med å omprioritere midler og legge inn merknader i revidert nasjonalbudsjett om at helsearkivet helt klart skal inn igjen på budsjettet i 2014, sier han.

Salbu kan ikke skjønne at de blå-blå ikke brukte muligheten til å rette opp de feilene som er gjort.

-Nå kunne de satt handling bak lovnaden om helsearkivet fra helseminister Bent Høie (H). Vi trenger ikke flere ord, men handling. Det vil si at vi må ha midler til oppstart og arkivutdanning, slik det var planlagt i framdriftsplanen for helsearkivet, understreker han.

– La ikke to pinner i kors

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) er skuffet og ikke rent lite forbannet.

– Men uventet var det vel ikke, for verken Høyre eller Frp i Hedmark har lagt to pinner i kors for å få det til. Isteden har de ynkelig først forsøkt å skylde på oss som faktisk både har penger og vedtak på plass. Så forsøkte de å skyve ansvaret over på Venste og KrF, sier hun.

Men heller ikke Andersen har gitt opp.

– Nå skal jeg jobbe for å få til en enighet i kommunalkomiteen om lokalisering og en oppstartsbevilgning med pålegg om å komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett med resten. Hvis KrF og Venstre kan være med på dette innenfor sin samarbeidsavtale er det fullt mulig å få til. Men jeg vil gjerne at Høyre og Frp også blir med, sier hun.

Stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) døyver skuffelsen med å nekte å innse at slaget er tapt.

– Det vil helt sikkert bli endringer i revidert nasjonalbudsjett som legges fram til våren. Jeg skal stå på videre med å jobbe for helsearkivet på Tynset, forsikrer han.

Artikkeltags