Norsk helsearkiv og sentraldepot for arkivverket kommer på Tynset.

Kristin Halvorsen kunne opplyse om at det nå er vedtatt at norsk helsearkiv og sentraldepo for arkivverk skal etableres på Tynset.

Kristin Halvorsen kunne opplyse om at det nå er vedtatt at norsk helsearkiv og sentraldepo for arkivverk skal etableres på Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kristin Halvorsen er på besøk på Tynset. Der har hun kommet med to gladnyheter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (Sv) bringer med seg gladnyheter til Tynset. Til stedet var også landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Tynset-ordfører Bersvend Salbu (Sv) og stortingsrepresentant Olov Grøtting (Sp) og Karin Andersen (Sv) for å nevne noen.

For det første kunne Halvorsen opplyse om at regjeringen har satt av 75 millioner kroner et forprosjekt for helsearkiv og sentraldepot for arkivverket på Tynset. Det er i statsbudsjettet for 2014.

Den totale styringsrammen for prosjektet er mellom 700-800 millioner kroner, men det skal forhandles videre på dette.

Kristin Halvorsen poengterer at dette er en kjempeinvestering, og at uansett hvor folk er født i landet, vil all informasjon om den enkelte person til syvende og sist havne på Tynset.

Den andre gladnyheten er at regjeringen har vedtatt å bevigle 5,8 millioner kroner i 2014 til å opprette en grunnutdanning, bachelor i arkiv ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), som igjen skal servere Tynset desentralisert utdanning. Her vil den årlige rammen bli på 15 millioner kroner hvert år framover.

Halvorsen fortsetter med at når først arkivet kommer til Tynset, vil det gi rundt 80 arbeidsplasser, og det må sørges for god etterutdanning, sånn at man har kompetente folk til de stillingene som skal opprettes ved helsearkivet og sentraldepoet.

Artikkeltags