I rettssaken som starter i Nord-Østerdal tingrett i morgen, er fem voksne personer tiltalt for seksuelle overgrep mot til sammen fire barn.

Les også: Overgrepsbarna krever 8,9 millioner, Alvdal får kritikk for barnevernets saksbehandling, Elevene forberedes på overgrepssaken, Frykter et evig stempel, – Må skaffe nye psykolograpporter, – Nord-Østerdals største sak

– Alvorlige straffbare forhold

I forrige uke bekreftet politiadvokat Sondre Halvorsen overfor Ostlendingen.no at nok et offer kan bli trukket inn i saken, etter at politiet har mottatt en anmeldelse fra et mulig femte offer i saken.

Han bekreftet at jenta, som nå er i 20-åra, har en relasjon til en av de tiltalte i saken som starter i morgen og at forholdene den nå unge kvinnen har anmeldt er alvorlige straffbare forhold.

Overfor NRK Hedmark og Oppland bekrefter Halvorsen i dag at det også kan bli snakk om ytterligere en overgriper. Vedkommende skal være tidligere ektemann av den kvinnelige hovedtiltalte i saken og det er hennes datter som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

– Mannen har status som mistenkt. Det har blitt opprettet en straffesak mot ham på bakgrunn av anmeldelsen, sier Halvorsen.

Den nå unge kvinnen skal også ha anmeldt moren for overgrep, noe som gjør at også hun har status som mistenkt i den nye saken.

Overgrepene den nå unge kvinnen har anmeldt skal ha skjedd mens det tidligere ekteparet bodde i Akershus og skal ha pågått fram til jenta var tolv år gammel.

– Ukjent med anmeldelsen

Advokat Stein A. Storeng bekrefter overfor Ostlendingen.no at han forsvarer mannen.

– Så langt har jeg ikke sett noe dokumentasjon som bekrefter at min klient er anmeldt for overgrep mot denne jenta, sier Storeng.

Han bekrefter at hans klient er mistenkt for andre forhold, men at disse ikke skal ha noen tilknytning til overgrepssaken i Nord-Østerdal.

– Disse mistankene mot ham er etter mitt skjønn svekket. Min klient benekter de forholdene han er beskyldt for å stå bak, sier advokaten.

– Overgrep på 90-tallet

Jentas bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen, sier at jenta har båret på overgrepene lenge.

– De fant sted på 90-tallet. Etterforskningen av saken vil avdekke hva som skjedde, men det er snakk om tilsvarende overgrep som er anmeldt fra før, sier hun til Ostlendingen.no.

– Hvordan har din klient det i dag?

– Hun har det ikke godt akkurat nå og sliter åpenbart med det hun har blitt utsatt for, sier Bohinen.

Hun legger til at kvinnen får så god oppfølging som overhodet mulig i dag, blant annet med tanke på helsefaglig oppfølging.

– Påvirker ikke rettssaken

De nye overgrepsmistankene som er rettet mot den ene av de to hovedtiltalte i saken og hennes tidligere ektefelle, vil ikke påvirke saken som starter opp i morgen.

– Hvis det skulle vise seg å være grunnlag for å ta ut en tiltale, vil det i så fall resultere i en ny rettssak, uttalte Halvorsen til Ostlendingen.no i forrige uke.

Han er påtaleansvarlig for den nye saken, mens saken som skal opp i retten tirsdag ligger hos Statsadvokatene i Hedmark og Oppland.

Les også: Overgrepsbarna krever 8,9 millioner, Alvdal får kritikk for barnevernets saksbehandling, Elevene forberedes på overgrepssaken, Frykter et evig stempel, – Må skaffe nye psykolograpporter, – Nord-Østerdals største sak