– Stor giverglede

PÅ TELEFONEN: Det var hektisk aktivitet på telefonen mandag for å få lokale bedrifter til å gi til TV-aksjonen. Fra venstre Hedvig Rognerud, Geir Roaldseth, Kristin Siksjø, Jarle Tronslien og Jonny Haugseth. I tillegg var Åge Sparingen, Erling Aas-Eng og Bjørn Ivar Harsjøen aktive ringere.

PÅ TELEFONEN: Det var hektisk aktivitet på telefonen mandag for å få lokale bedrifter til å gi til TV-aksjonen. Fra venstre Hedvig Rognerud, Geir Roaldseth, Kristin Siksjø, Jarle Tronslien og Jonny Haugseth. I tillegg var Åge Sparingen, Erling Aas-Eng og Bjørn Ivar Harsjøen aktive ringere. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Bedriftene i Nord-Østerdal åpnet lommeboken da næringslivet tok telefonen fatt for å få bedriftene til å gi.

DEL

Det summet livlig i 8. etasje på rådhuset i går formiddag, der næringslivet hadde inntatt ett av kontorene som base for TV-aksjonens ringestafett til bedrifter.

– Dette går kjempebra, her gir de aller fleste bedriftene, sier en opprømt ringeleder Hedvig Rognerud.

Snekkerskola på topp

Akkurat da var det de 7.500 kronene fra Snekkerskola i Os som lå på givertoppen i Nord-Østerdal. Møbelhuset i Tynset og Nord-Østerdal kraftlag hadde også bidratt med 5.000 kroer hver.

– De aller fleste sier ja til å gi når vi ringer, og de fleste gir nok 500 eller 1.000 kroner, sier Jonny Haugseth, som hadde ansvaret for å ringe bedrifter i Rendalen.

– Det vi opplever er at de aller fleste bedrifter har et bevisst forhold til å gi. De få bedriftene som takker nei, har som regel et annet godt formål som de fast gir til, sier Kristin Siksjø. På nettsiden www.giverstafett.no kan alle følge med på hvilke bedrifter som har gitt og hvor mye, fordelt på ulike kommuner.

– Her kan også bedrifter som vi ikke har rukket å ringe gi sitt bidrag, sier Hedvig Rognerud, som ledet årets ringestafett i Nord-Østerdal.

Mange er ikke i gang

Klokken 14.00 i går var det totalt innsamlet 159.620 kroner fra bedrifter i Hedmark, men mange kommuner er ennå ikke i gang med å utfordre sine bedrifter.

I går var det bare de seks Nord-Østerdalskommunene samt Trysil og Sør-Odal som hadde begynt å utfordre sine lokale bedrifter.

Hedmark lå i går på en 8. plass blant alle landets fylker. Og på toppen blant kommunene i Hedmark lå i går ettermiddag Os kommune med 11,74 kroner per innbygger.

Inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt demensarbeid.

Artikkeltags