Suksess med seteropera

FRA SETRA: Oslopublikummet ble tydelig gjort oppmerksom på hvor seteroperaen egentlig stammet ifra; nemlig fra seterområdet Svarthammerlia i Tylldalen i Tynset. Fra venstre Ola Marius Ryan, Nina Sæterhaug og Lars Eggen.

FRA SETRA: Oslopublikummet ble tydelig gjort oppmerksom på hvor seteroperaen egentlig stammet ifra; nemlig fra seterområdet Svarthammerlia i Tylldalen i Tynset. Fra venstre Ola Marius Ryan, Nina Sæterhaug og Lars Eggen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble både latter og klappsalver fra de om lag 200 publikummerne, som torsdag kveld tok turen til Christiania Teater i Oslo for å oppleve vaskeekte seteropera fra Tylldalen.

DEL

Med bilene fulle av mjølkspann, einekvister, seterkrakker og seterdører (!) inntok operasangerne fra Nord-Østerdal hovedstaden.

Målet var Oslo Operafestival og scenen på ærverdige Christiania Teater. Som nummer tre på det fyldige operafestival-programmet sto nemlig Opera di Setra fra Tynset.

– Det var en kjempeartig opplevelse, smiler operasanger Lars Eggen.

Han kan fortelle om topp stemning blant de om lag 200 publikummerne i som fikk oppleve folkeeventyrversjonen av «Barberen i Sevilla».

– Vi hadde utskremte medarbeidere som fristet folk inn fra gaten. Det er klart at ei vaskeekte budeie med ei «ku» på slep vekker oppsikt i hovedstaden, sier Eggen.

I tillegg var det bare smil å se når operapublikummet fikk servert hjemmebakt takkake for å komme i den rette seterstemningen. Inne i teatersalen var det både rauting og bjellelyder over høyttalerne.

– Jeg tror publikummet skjønte både settingen og humoren i stykket. De lo i hvert fall på akkurat de samme stedene som da operaen ble vist på setervollen i Svarthammerlia, humrer Eggen.

Forestillingen «Barberen i Sevilla» ble vist for nær 700 publikummere gjennom tre forestillinger i sommer. Dette på en operascene som Lars sin far Arne Eggen bygde opp på setervollen i Svarthammerlia.

– Det er ekstra artig å få vise fram at man gjør spennende ting også nord for Sinsenkrysset. Kanskje kan det få noen til å ta turen på seteroperaen neste sommer, sier Eggen.

For operasanger Knut Stiklestad fra Alvdal, som spilte Bartolo i seteroperaen, står det fortsatt igjen oppgaver under Oslo operafestival. Lørdag 12. oktober skal han spille læreren i urframføringen av en ny liten opera «Læreren som ikke ble». Dette under konserten «Paus & Paus» i anledning Marcus Paus sin CD-release.

Artikkeltags