Ventet spent på arkiv-rapport som ikke kom

INGEN AVKLARING: Ordfører Bersvend Salbu må fortsatt vente i spenning på arkiv-rapporten fra Kulturdepartementet.

INGEN AVKLARING: Ordfører Bersvend Salbu må fortsatt vente i spenning på arkiv-rapporten fra Kulturdepartementet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå får vi bare avvente, sier ordfører Bersvend Salbu om at KS2-rapporten for helsearkivet på Tynset fortsatt ikke er klar.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kulturdepartement varslet at Helsearkiv KS2 (Kvalitetssikring av styringsunderlag og kostnadsoverslag) for arkivplanene ville foreligge fredag.

Det gjorde den ikke.

Dermed må Salbu vente videre i spenning til over helgen.

Mange henvendelser

Det er han ikke alene om.

– Jeg var litt spent i og med at det ble annonsert at rapporten ville komme i dag, og har fått mange henvendelser fra folk som lurer på om jeg har hørt noe, sier han.

Selv sjekket ordføreren jevnlig Kulturdepartementets nettsider for å holde seg oppdatert om saken, uten å bli noe klokere.

– Hvordan tolker du at KS2-rapporten fortsatt ikke foreligger?

– Ettersom jeg ikke vet bakgrunnen for det blir det umulig for meg å tolke. Rapporten er en kvalitetssikring av prosjektet, men en ting er KS2 og spørsmål om hva som står der. Nå må regjeringen gjøre et vedtak som sørger for at helsearkivet kommer inn på budsjettet igjen, sier Salbu.

Må tilbake i budsjettet

Han legger til at det har vært jobbet med arkivplanene på Tynset fra før det første vedtaket ble gjort i 2009, og at det rundt om i hele regionen er veldig stort engasjement rundt helsearkivet og sentraldepotet til Arkivverket.

Den forrige regjeringen bevilget i fjor høst 75. millioner kroner til forprosjektet med et helsearkiv og Arkivverkets sentraldepot på Tynset, og 5,8 millioner kroner til arkivutdanning.

– Stortinget skal behandle revidert nasjonalbudsjett rundt 10. mai. Da forventer jeg at Statsbygg får ytterligere prosjektmidler, slik at prosjektet går videre med full fart fram mot byggestart i 2015, sier Salbu.

Han forventer også at det blir lagt inn igjen midler til arkivutdanningen.

– Helsearkivet og sentraldepotet er en sak som betyr veldig mye for Fjellregionen og resten av landet, understreker Salbu.

Artikkeltags