Gå til sidens hovedinnhold

Fellingstillatelse
på bjørn

Artikkelen er over 11 år gammel

Natt til fredag ble det funnet nok en sau som er tatt av bjørn i Gammeldalen på Tynset.

De siste dagene har det blitt funnet åtte skadde eller døde sauer etter at bjørn har vært på ferde i Gammeldalen.

Onsdag kveld ga Fylkesmannen fellingstillatelse på bjørn fram til midten av neste uke. Den gjelder for Gammeldalen beiteområde og Tolga Østfjell.

­– Vi er veldig fornøyde med fellingstillatelsen, bjørnen har virkelig forsynt seg, sier sauebonde Per Erik Oldertrøen. Han har selv mistet to sauer.

Det var onsdag kveld at jakta ble utløst, etter funnet av tre ferske sauekadavre. Oldertrøen sier de fant sauer med stygge kloremerker og sår på buken.

I 12-tida natt til i dag ble det funnet en hardt skadet sau, med avbitt nese, vest for Gammeldalen. Den måtte avlives kort tid senere.

Det nyeste funnet bekreftes av Jo Esten Trøan fra jaktlaget. Han påpeker imidlertid at skadene var noen dager gamle.

– Vi har vært mye folk ute i området de siste dagene. Sånn det ligger an nå ser det ut til at bjørnen ikke er å finne her. Men vi gjør et nytt søk i løpet av helga.

Området det letes i har et tett og vanskelig terreng. Likevel søkes det iherdig etter å finne ferske kadaver og ferske spor.

– Jeg syns bjørnen har et tvilsomt drapsmønster. Det virker som det er en yngre bjørn som ikke er så godt trent, sier Per Erik Oldertrøen. Han sikter til de mange skadde sauene som er funnet.

Kommentarer til denne saken