– Maskinen vår på Tynset som skaver opp reinsdyrkjøttet ga ikke den kvaliteten den skulle i selve strimlingen, og vi fant at en del av kniveggen var ødelagt, forklarer kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

Knivbiten er meget tynn og skarp og er farlig å få i munn og svelg.

Nortura ber forbrukere som har kjøpt Boazo finnbiff merket med EFTA-nr. 104 om å levere produktet tilbake til butikken. Det farlige kjøttet har best før-dato 31. desember 2012 eller nyere. Nortura frykter at den lange holdbarhetstiden forverrer situasjonen.

– Mange forbrukere kan ha finnbiff liggende i fryserne sine. De som har kjøpt dette produktet før midten av november vil ha en annen holdbarhetsdato enn dette spesifikke partiet. Vi er lei oss for denne hendelsen og beklager merarbeidet dette medfører, sier Sundqvist i en pressemelding.

Overfor VG Nett er hun særlig bekymret.

- Jeg orker ikke å tenke tanken på hva en sånn skalpellignende gjenstand kan forårsake. Det er bekymringsverdig at sannsynligheten for å oppdage den er liten, mens risikoen er stor, sier hun til avisen.

- Har dere gode nok rutiner for å oppdage slikt på et tidlig stadium?

- Det er så sylskarpe kniver i maskinene våre, at vi har en rekke sikkerhetstiltak. Denne gangen ble maskinen demontert etter at vi oppdaget at kjøttstrimlene ikke holdt samme kvalitet som vanlig, forteller Sundqvist til VG Nett.