Prisdrysset fortsetter over Rørosmat

PREMIESJEKK: Daglig leder Kristin Bendixvold (t.v) og styreleder Ingulf Galåen får utdelt premiesjekken fra juryleder Lisbeth Bull Husby, Coop Norge (i midten)

PREMIESJEKK: Daglig leder Kristin Bendixvold (t.v) og styreleder Ingulf Galåen får utdelt premiesjekken fra juryleder Lisbeth Bull Husby, Coop Norge (i midten) Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med en rekke hedmarksprodusenter på laget fortsetter Rørosmat å håve inn priser. Tirsdag sikret de seg tittelen Årets samvirkeforetak 2014.

DEL

Det er Samvirkesenteret som deler ut prisen Årets samvirkeforetak. Prisen ble tirsdag morgen utdelt for sjuende gang, under konferansen Samvirkefrokosten. 

"Blant flere sterke kandidater valgte juryen Rørosmat SA. Juryen legger vekt på at foretaket siden starten i 1999 har hatt en sterk utvikling, både ved å knytte til seg flere produsenter, og ved å øke omsetningen for den enkelte.", skriver juryen i innledningen på sin begrunnelse.

Flere Hedmark-produsenter

Rørosmat SA består av over 20 matprodusenter, alle andelseiere. Flere av disse produsentene kommer fra Hedmarkm blant andre Atna Øl, Auma mandel (Alvdal), Eggen Gardsysteri (Vingelen), Fjellurt (Tolga), Kvikne Hjemmebakeri og Femundfisk. 

Rørosmat SA og merket «Røros – mat fra Rørostraktene» har som mål å være Norges tydeligste merkevare innen lokalmat, og bidra til verdiskaping for sine medlemmer. 

Det er tydelig at Rørosmat har lykkes i sin satsing, det understrekes av omgivelsenes oppmerksomhet. For kun noen uker siden fikk de Bygdeutviklingsprisen for Sør-Trøndelag, mens de i januar ble tildelt Bondevettprisen, før de altså nå kan krone seg med tittelen Årets samvirkeforetak 2014. 

Juryen skriver videre i begrunnelsen: 

"De har vært bevisste på å utvikle gode forretningsstrategier til beste for medlemmene, og har fått til en integrering med reiselivet i regionen som styrker medlemmenes lønnsomhet og regionens posisjon når det gjelder næringsliv og næringsutvikling. Sist, men ikke minst, viser Rørosmat samvirkeformens egnethet når målet er medlemmenes nytte av virksomheten som drives."

- Alle har lik påvirkningskraft

Daglig leder Kristin Bendixvold i Rørosmat, tilskriver selve foretaksformen mye av æren for suksessen. 

- Som medlem har alle produsenter, små og store, samme direkte tilknytning til et marked og like stor påvirkningskraft, uavhengig av størrelse. Rørosmat er produsentenes eget salgsledd, som de eier og styrer selv, sier hun. 

Artikkeltags