Savalen Eiendom A/S er konkurs

Daglig leder Per Morten Hektoen (til høyre) og styreleder Tormod Hermansen (til venstre) har god tro på at de skal klare å refinansiere gjelda og opprette nytt eiendomsselskap.

Daglig leder Per Morten Hektoen (til høyre) og styreleder Tormod Hermansen (til venstre) har god tro på at de skal klare å refinansiere gjelda og opprette nytt eiendomsselskap. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

På grunn av nye regler for momsfritak må Savalen Eiendom A/S tilbakebetale 5,4 millioner kroner. Det er ikke selskapet i stand til og har valgt å melde oppbud.

DEL

– Vi har fått en momsregning som var veldig overraskende, sier styreleder i Savalen eiendom, Tormod Hermansen.

Mellom 2006 og 2008 bygde Savalen eiendom leiligheter de solgte til utleiebruk. Momsen er betalt og alt var i orden, understreker han.

Problemet oppsto fordi Høyesterett har kommet med en dom som sier at salg og tilbakeleie av privateide leiligheter i næringsøyemed ikke gir grunnlag for momsfradrag.

– Dermed får vi krav om tilbakebetaling av refundert moms. I den situasjon vi er, så har vi ikke likviditet til det, sier han.

Stor gjeld og tunge år

Savalen eiendom, som eier hotellet og spa-anlegget, en del tomter, noen leiligheter og skianlegget har gjeld på rundt 55 millioner kroner, og har hatt tunge år i 2009 og 2010.

– Savalen eiendom har stor gjeld som vi naturligvis har betjent hele vegen, sier Hermansen.

I 2011 har selskapet gått bedre, men det tålte ikke det ekstra kravet fra Skatteetaten på 5.441.000 kroner.

Driften fortsetter

Hermansen understreker at dette ikke skal påvirke Savalen drift AS som driver Savalen fjellhotell og spa. Savalen eiendom har heller ingen ansatte.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Driften går videre som tidligere, sier han.

Savalen drift har gjort avtale med boet om å fortsette driften på kort sikt. På lengre sikt er det mål om å opprette et nytt selskap som kan ta over eiendommene.

– Vi regner med at vi klarer å få refinansiert virksomheten. Vi samarbeider med kreditorene om en langsiktig løsning, sier Hermansen.

– Vi ser veldig positivt på utsiktene framover, legger han til.

Sparebanken Hedmark og Innovasjon Norge er de største kreditorene, begge er interessert i å opprettholde driften ved Savalen.

Hermansen opplyser at kreditorene vil få delvis dekning for gjelda, men at de må regne med noe tap. Hvor mye av gjelda kreditorene må ta selv er ikke avklart ennå.

Første skiftesamling blir holdt 14. mai. Bostyrer er advokat Gerhard Sannerød. Eventuelle krav i boet må meldes bostyrer innen 11. mai.

Artikkeltags