Frisparkperle på overtid sikret første borteseier på nesten to år!

STERK BORTESEIER: Tynset vant borte mot Gjøvik-Lyn lørdag, her fra motsatt oppgjør på Nytrømoen tidligere i år.

STERK BORTESEIER: Tynset vant borte mot Gjøvik-Lyn lørdag, her fra motsatt oppgjør på Nytrømoen tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en vårsesong hvor hjemmeformen var god, mens poengene uteble på bortebane startet Tynset høstsesongen med en etterlengtet seier på bortebane mot Gjøvik-Lyn lørdag.

DEL

– Det er helt fantastisk, det er god kok i garderoben nå, kunne Tynset-trener Mats Lund fortelle kort tid etter kampen.

Da hadde Ola Bergfald Brovold nettopp sikret Tynsets første borteseier siden oktober 2015. Med kampen siste spark på ballen plasserte Brovold frisparket pent nede i venstre hjørne, og da kunne både spillere og støtteapparat slippe jubelen løs.

Jevnspilt kamp

Mats Lund oppsummerer kampen som en jevnspilt affere hvor Gjøvik-Lyn hadde litt flere sjanser, men hvor Tynset produserte de største.

– Det bølger fram og tilbake, vi kunne ha avgjort det ved flere anledninger, men samtidig redder Sondre oss med flere klasseredninger i løpet av kampen. Hele laget jobber hardt og står på til siste slutt, forteller Lund.

Om den dramatiske avgjørelsen i det Lund selv kaller en 6-poengskamp sier han dette:

Det blir lagt til tre minutter. På overtid av overtiden får vi frispark til venstre i banen. Med kampens siste spark på ballen setter Ola frisparket i mål. Vi blir reddet av vår første frisparkscoring denne sesongen, forteller Lund fornøyd.

MATCHVINNER: På overtid satte Ola Bergfall Brovold inn et frispark som sikret Tynset seieren.

MATCHVINNER: På overtid satte Ola Bergfall Brovold inn et frispark som sikret Tynset seieren.

Skryter av publikum

Tidligere har den engasjerte engerdølen vært ute og kritisert Tynsetpublikummet for å være for stille. Han har ønsket seg mere trøkk på kampene, og i dag fikk han tilsvar fra 15 ivrige tynsetinger.

– Det var rundt 15 mann på tribunen med flagg og skjerf som ropte og lagde liv gjennom hele kampen, de fortjener veldig mye skryt. Det gir gutta litt ekstra energi så det er flott.

Til helga møter Tynset Lillehammer på hjemmebane og oppfordringen fra Lund er klar.

– Neste hjemmekamp må hjemmepublikummet følge opp den gode innsatsen de som var her i dag gjorde, vi ønsker oss skikkelig trøkk på Nytrømoen framover.

Tøft høstprogram hjemme

I vår møtte Tynset mange av de antatt sterkere lagene på bortebane, nå venter en høst hvor topplagene en etter en ankommer Nytrømoen.

– Det blir et tøft høstprogram, men vi har trua. Det var veldig viktig å få den seieren her på bortebane og vise at vi kan vinne andre steder enn på Nytrømoen. Det er jevne kamper og vi må kjempe på, standarden er satt nå, proklamerer Lund.

Etter en nervepirrende kamp med en perfekt avslutning for Tynset sin del tror treneren det blir god stemning i troppen framover.

– Det har vært god stemning i laget hele sesongen, men det blir ekstra lett å motivere seg for den neste treningsuka nå. Vi skal holde trykket oppe, men jeg har sagt at det er lov med en ørliten feiring i kveld etter første borteseier på nesten to år, avslutter han.

Kampfakta

Gjøvik-Lyn–Tynset 0–1 (0–0)

Norsk Tipping ligaen avd. 2

Gjøvik Stadion

Tilskuere: 130 (ca. 15 bortesupportere)

Mål: 0–1 Ola Bergfall Brovold (90)

Dommer: Magnus Muri Nygren, Strømmen Idrettsforening

Gule kort: Einar Lunåshaug, Magnus Hagen for Tynset. Gard Simenstad for Gjøvik-Lyn.

Tynsets lag (4-3-3): Sondre Kroglund, Ola Bergfall Brovold, Brede Moen, Henning Røe, Einar Lunåshaug- Magnus Hagen, Erling Kleppo Vangen, Torgeir Morønning Nybø (Eivind Stormoen i 5 min.) – Knut Kleppo Vangen, Fredrik Rynning Andresen (Jonas Graneng Dalen i 21 min.), Jørn Ligård.

Artikkeltags