Gå til sidens hovedinnhold

Aktor: - Hensynsløs og ondskapsfull

Artikkelen er over 10 år gammel

Aktor har startet prosedyre mot den tiltalte Hamar-legen i Hedemarken tingrett. Han beskrev tiltaltes gjerninger overfor jentene som hensynløs og ondskapsfull.

Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe fester ingen tiltro til tiltaltes forklaring til at han skulle ha funnet mobiltelefoner på en avsides togvogn i Hamar, og at det på telefonene skal ha vært nakenbilder og filmer av unge jenter. I følge tiltalte var det da han fikk ideen om å bruke bildene til å presse menn for penger.

Del på Facebook

- Hvorfor skal en overlege ta hjem ulovlige telefoner uten å ta kontakt med politiet, spurte aktor.

Han mente å bevise at overlegen var knyttet til telefonene. – Det finnes ingen andre gjerningsmenn. Det må i så fall ha vært tiltaltes egen skygge.

Aktor viser også til at det går igjen et mønster i tiltaltes atferd. Først en tilfeldig feilmelding, så fortrolighet, så et bilde før han plutselig begynner å true jentene til å sende flere bilder av seksuell karakter.

LES OGSÅ: – Lider av atferdsforstyrrelse og pedofili, MMS-legen presset kollega, MMS-legen tiltalt for samleie med mindreårig jente

- Tiltaltes forklaring om økonomisk begrunnelse er ikke troverdig. Det finnes ingen misligholdte lån. Motivet har vært spenning og seksuelt betinget.

Aktor henviste også til de sakkyndige som fastslo at tiltalte er pedofil og masochist.

Aktor mente at tiltalte etter hvert hadde utviklet et system som var vanntett, at han følte seg usårbar og at han ikke kunne bli tatt.

- Tiltalte har opptrådt hensynløst og ondskapsfullt overfor jentene, sier aktor.

Først om noen timer vil han legge ned påstand om straff.

Kommentarer til denne saken