Avduket vidunderbil

Jardar Sølna Øverby og Petter Solberg avduket DNV Fuel Fighter for publikum onsdag. Nå går de for verdensrekord.

Jardar Sølna Øverby og Petter Solberg avduket DNV Fuel Fighter for publikum onsdag. Nå går de for verdensrekord. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jardar Sølna Øverby fra Atna hadde med seg Petter Solberg da DNV Fuel Fighter ble avduket på Aker Brygge onsdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I fjor kom ikke DNV Fuel Fighter til mål i konkurransen om å kjøre lengst mulig på energien tilsvarende én liter bensin. I år er målet å sette verdensrekord og onsdag ble den svært drivstoffgjerrige bilen presentert.

Del på Facebook

Jardar Sølna Øverby (25) fra Atnan kunne onsdag stolt vise frem den nye NTNU-bilen DNV Fuel Fighter for publikum for aller første gang. 

Miljøvernminister Erik Solheim og Shells drivstoffambassadør Petter Solberg stod for den offisielle avdukingen sammen med NTNU studentene som står bak bilen.

Senere denne måneden skal DNV Fuel Fighter konkurrere i den internasjonale konkurransen "Shell Eco-Marathon" i Tyskland. Laget har satt seg som mål å kjøre 1500 kilometer på drivstoff tilsvarende 1 liter bensin – noe som i så fall vil bli ny verdensrekord.

– Det store målet er å slå den gjeldende verdensrekorden. Den ble satt av et annet team fra NTNU i 2009. De klarte å kjøre 1.246 kilometer på den samme energien som en liter bensin tilsvarer. Det blir spennende å se om vi klarer å nå det målet, sier Jardar Sølna Øverby.

- Det er første gang jeg er med på konkurransen. For meg er dette det avsluttende prosjektet på en femårig ingeniørutdannelse. Dette er en unik mulighet til å gjøre noe praktisk i forbindelse med masteroppgaven min, sier Øverby til Østlendingen.

Selv om DNV Fuel Fighter ikke kom til mål i fjor har Øverby og resten av gjengen oppgradert bilen kraftig.

– I fjor sviktet systemet som styrte strømmen inn på motoren. Min jobb er å rette på de viktigste feilene fra i fjor, sier Østby.

Artikkeltags