Gå til sidens hovedinnhold

Bygdefolk for rovdyr fikk nye medlemmer

Artikkelen er over 7 år gammel

Ulvemotstanderne, og dermed de friske diskusjonene, uteble da Bygdefolk for rovdyr hadde stand på Lokket lørdag.

Mellom 15 og 20 meldte seg inn i organisasjonen som teller mellom 500 og 600 medlemmer.

Fire av dem var Håkon Løkken, Jan Erik Heggelund, Solvår Mjøen og Arild Pedersen i Elverum.

LES OGSÅ: 100.000 i dusør for ulvetips

– Jeg melder meg inn fordi jeg synes det er for gæli at særinteresser skal bestemme hvilken natur jeg skal omgi meg med, sier Håkon Løkken.

– Konflikten med beitenæringa er oppkonstruert. Det er rammebetingelsene, ikke rovdyra som er problemet, sier Jan Erik Heggelund.

– Jeg er redd folk med våpen, og tør ikke gå i skogen på grunn av jakt. Det jaktes hele året. Jeg vil ha mer regulering og mer kontroll med hva som skjer, sier Solvår Mjøen.

Alle fire er skuffet over Erik Hanstads rovdyrbrev til statsminister Erna Solberg.

Oppsto i Trysil

Leder i Bygdefolk for rovdyr, Lars Erik Lie fra Trysil hadde forberedt seg på høy temperatur i Elverum, men skjønte før lørdag at rovdyrmotstanderne hadde bestemt seg for å bli hjemme.

– De begynte med å love oss juling, så endte det med at de ville holde seg borte, sier Lie.

– BRFs grunntanke er stor respekt og ydmykhet for naturen. Den må komme først, så kan mennesker høste av overskuddet, sier Lie.

Han er oppvokst på sauebruk i Trysil og så allerede som åtteåring at menneskene måtte ta ansvar for sauedrapene når de slapp sauene til skogs som mat for bjørn.

– Vi ønsker å balansere debatten og bringe mer kunnskap inn i rovdyrdebatten. Det finnes så mange ekstreme på begge sider. Vi kom ikke for å provosere, men for å heve debatten, sier Lars Erik Lie.