Dag Rønning ny fylkesordfører

SP-DUO: Dag Rønning, Engerdal blir ny fylkesordfører mens Ida Kristine Teien blir ny gruppeleder i fylkestinget for Sp. Foto: Rune Hagen

SP-DUO: Dag Rønning, Engerdal blir ny fylkesordfører mens Ida Kristine Teien blir ny gruppeleder i fylkestinget for Sp. Foto: Rune Hagen Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hedmark Senterparti pekte fredag kveld ut Dag Rønning, Engerdal som ny fylkesordfører i Hedmark.

DEL

I forhandlingene mellom Ap og Sp i fylkespolitikken ble de to partiene enige om fordeling av makt. Ap fikk tre fylkesråder mens Sp fikk en. (Fylkesrådet er Hedmarks regjering). Senterpartiet fikk ha fylkesordføreren i en ny fire årsperiode.

Etter at Arnfinn Nergård ikke lot seg overtale til en ny periode som fylkesordfører, men i stedet drar hjem til Os for å bli ordfører – har kampen stått mellom Dag Rønning og Ida Kristine Teien, Grue (nå bosatt i Elverum). Helt til i kveld da fylkesstyret og fylkestingsgruppa møttes på fylkeskontoret i Elverum har ingen ville spå om utfallet, selv ikke den innerste kretsen.

Men nå er usikkerheten over: Tidligere ordfører i Engerdal, Dag Rønning, blir ny fylkesordfører, mens Ida Kristine Teien blir ny leder i Sps fylkestingsgruppe. Rønning har bak seg en fire års periode som ordfører i Engerdal for Samlingslista. Han er nå nyvalgt fylkestingsrepresentant.

Ida Kristine har en periode bak seg i fylkestinget som leder for utvalget for samferdsel, kultur og næring. Hun er bare 26 år gammel og ville blitt landets yngste fylkesordfører om Hedmark Sp hadde gått inn for henne. Ida Kristine blir sett på som en kommende politisk stjerne i Hedmark Sp, derfor ønsker fylkespartiet å bygge henne opp politisk gjennom gruppeledervervet.

Fylkesordføreren leder fylkestingsmøtene, og skal være bindeleddet mellom opposisjonen og posisjonen. Den politiske makten utføres daglig av fylkesrådet, ikke fylkesordføreren.

Artikkeltags