I følge smp.no fikk politiet medhold i anken etter at elverums-legen som var tiltalt for blant annet å ha lurt jenter i alderen 15 til 16 år til å kle seg nakne og sende ham bilder ikke ble varetektsfengslet onsdag ettermiddag.

Politiet gikk da ut tydelig mot rettens kjennelse i etterkant og fryktet at mannen skulle påvirke flere vitner i saken. Torsdag klokken 14 ble mannen på nytt pågrepet og har siden da sittet i politiets varetekt etter at de hadde siktet han for nye forhold. Det skal ha vært funn i beslagene som først ble klare etter løslatelsen som gjorde at politiet gikk til pågripelse av mannen på nytt.

Politiet: Opp mot 200 fornærmede i legesaken

I løpet av de siste dagene har politiet gjort ytterligere fremskritt i etterforskningen, opplyser Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding. Politiet mener så mange som 200 personer kan være kontaktet av legen. De fornærmede skal være knyttet til alle landsdeler. Han skal også ha sendt bilder av seg selv til jentene. I tillegg skal han ha solgt bilder til en mann i Ålesund.

Politiet vil imidlertid ikke si noe nærmere om hva slags handlinger de fornærmede skal ha vært utsatt for.Legen ble varetektsfengslet fredag etter at politiet fikk medhold i sin anke i Frostating lagmannsrett.

Suspendert i går

Legen ble i går suspendert fra sin stilling ved sjukehuset i Elverum og divisjonsdirektør ved Sykehuset Innlandet Gunn Gotland Bakke sa i går til Ostlendingen.no at hun selv hadde vært og levert suspensjonen hjemme hos mannen. Han skal for øvrig være suspendert i ubestemt tid. Gotland Bakke var i går ikke kjent med reaksjoner fra pasienter etter at det ble kjent at mannen jobber ved sykehuset i Elverum.

Har du tips i saken? Kontakt Østlendingen på redaksjonen@ostlendingen.no eller 62 40 00 00

Les også: Offeret var livredd og klar til å betale, Elverumslege ikke varetektsfengslet, Fikk ungjenter til å kle av seg foran kamera, Legen holdt på siden 2007, Lege pågrepet for utpressing.