I gårsdagens avis annonserte Ole Ivars etter bussjåfør/hjelpemann, der de lovte gode betingelser til rett mann. Det siste ordet i annonsen får Likestillingsombudet til å reagere, siden man utelukker kvinner som aktuelle for stillingen.

Gode sjåfører

– Dette må du forklare, Ole Ødegård. Er ikke kvinner like gode sjåfører som menn?

– Visst er de det! Jeg har jobbet som kjøreskolelærer i 20 år, og kan skrive under på at damer er flinke bak rattet. De er sågar ofte tryggere enn menn, fordi de kjører mer defensivt og det lønner seg som regel. Nei, dette handler ikke om at damer ikke kan kjøre buss, sier Ole Ivars-grunnleggeren.

– Men den som skal kjøre bussen skal også ha ansvaret for all rigging av utstyr for oss. Det vil si bæring av 2,5 tonn med utstyr i forbindelse med hver spillejobb. Det er tunge løft, sier han.

Les også: De bør endre teksten

47 år i buss

Men at scenesjarmørene er imot damer, er langt fra riktig.
– Vi elsker jo damer! Men det er nok en utfordring å skulle reise rundt med oss. Her snakker vi om 47 år i buss med buksa nede. Vi skifter, sover og lever i bussen hele Norge igjennom. Den som kommer inn i teamet vil måtte leve like tett på oss, både i bussen og garderoben. Også nå som vi er i 60-åra! Her er det snakk om syn som man bør spare en dame for. Vi får heller ta oss av damene når vi er ferdig pyntet og lukter godt!

Mye moro

– Det kan være en tøff jobb?

– Det er hardt når riggingen står på, men det er veldig mye moro også, for en med riktig innstilling. Vi har hatt søkere som har startet med å spørre om de må jobbe i helger. De fikk ikke jobb, smiler han.

Tidenes verste sjåførepisode har Ole Ivars lagt bak seg:

– I 1969-70 spilte vi en søndag kveld. For å rekke hjem til vi skulle på jobb, hadde vi en sjåfør som tok med utstyret i bussen, mens vi musikerne brukte privatbiler og kjørte hjemover i forvegen. Tidlig mandag morgen ble jeg oppringt av Kraftselskapet i Stange, som lurte på når vi skulle komme og flytte bussen som hadde kjørt ned en kraftstolpe og fortsatt sto over stolpehullet! Jeg ringte sjåføren, og lurte på hva i svarte han drev med, siden han hadde kjørt av vegen og dratt uten å varsle noen. «Je har slutte, je», var svaret!

Les også disse sakene på ostlendingen.nos forside:

Lynskader koster oss over 20 millioner kroner - Lynsesongen er for alvor i gang i Hedmark og det forventes at regningen kommer på over 20 millioner kroner årlig.

Busterud vurderer Facebook-forbud - Hamar-ordfører Einar Busterud har sett seg lei på politikeres bruk av sosiale medier under møter.

Høyre får krass kritikk etter rovdyrbrudd - Forhandlingene om nytt rovdyrfolik brøt sammen natt til onsdag. Høyre får skylda.