Flere er i politiets søkelys etter ulveskytinga i Åmot

Skutt: Denne 49 kilo tunge hannulven ble skutt i Åmot natt til 14. mars. Politiet sier at flere kan bli siktet for å ha hjulpet til i forsøkene med å fjerne ulven.foto:politiet

Skutt: Denne 49 kilo tunge hannulven ble skutt i Åmot natt til 14. mars. Politiet sier at flere kan bli siktet for å ha hjulpet til i forsøkene med å fjerne ulven.foto:politiet

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet mener at flere kan bli siktet i forbindelse med at det ble skutt en ulv i Åmot natt til fredag 14. mars. De skal ha deltatt i forsøkene på å skjule den døde ulven.

DEL

Det har lenge vært kjent at en 47-åring fra Elverum har innrømmet å ha skutt ulven, men har påstått han trodde det var rev.

En pensjonert politimann er avhørt og siktet for å ha vært delaktig i forsøk på å skjule bevisene, altså ulveskrotten.

LES OGSÅ: Ny jeger la ulvekortene på bordet

Flere samtaler

– I tillegg vet vi at flere andre personer i området har vært involvert i planlegging av forsøkene på å bli kvitt ulveskrotten. 47-åringen har ringt mange og fortalt om ulveskytinga og bedt om hjelp, sier politiadvokat Henning Klauseie i Hedmark politidistrikt.

Han opplyser at det ble fanget opp telefonsamtaler fra 47-åringens avlyttede telefon natt til fredag 14. mars som fortalte politiet at det var blitt skutt ulv. 47-åringen tok på morgenkvisten flere telefoner og fortalte om at ulv var skutt. En av dem var til en pensjonert politimann i området.

Visste ikke

– Den pensjonerte politimannen fikk telefon tidlig på morgenen. Han ble bedt om å hente en presenning i garasjen hjemme hos 47-åringen og komme til stedet ved Åsta Øst. Politimannen har forklart at han på det tidspunktet ikke visste at det dreide seg om en ulv, og vi har ingen grunn til å tro noe annet, sier Klauseie.

Pågrepet

De siktede har forklart at ulven, en hannulv på 49 kilo, ble pakket inn i presenningen, lagt bak i den tidligere politimannens bil og fraktet til en låve lenger vest i Åmot. Der fant politiet den innpakkede ulven på ettermiddagen.

– Det er uklart for oss hva som var planen videre. Men vi regner med at låven bare var et midlertidig sted for ulven. Det som er sikkert er at vi her i Elverum fikk melding fra Økokrim i 11.00-tida og at både 47-åringen og den tidligere politimannen ble pågrepet rundt klokka 15.30. To patruljer sto for pågripelsene i Elverum, to patruljer i Åmot for å sikre bevis. Vi hadde også tilgjengelig et politihelikopter fordi dette var starten på Birkebeiner-helga, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Venter på svar

Politiet har ingen mistanke om at eieren av låven på noen måte er koplet til saken. Klauseie mener låven helt tilfeldig ble valgt som skjulested.

Ulven ble fraktet til politihuset i Elverum og videre til Veterinærinstituttet i Oslo. Derfra er prøver sendt til Rovdata i Trondheim for analyse.

Leder Morten Kjørstad i Rovdata opplyser at de i forrige uke fikk prøvene fra Veterinærinstituttet og sier at de i løpet av noen få dager vil ha svarene politiet er ute etter.

Artikkeltags