Frp: Norge trenger en folkeavstemning om innvandringspolitikken

Enige: Ledelsen i Hedmark Frp, Tor Andre Johnsen (t.v), Hege Jensen og Johan Aas, ønsker seg alle en folkeavstemning om nordmenns holdninger til norsk innvandringspolitikk.

Enige: Ledelsen i Hedmark Frp, Tor Andre Johnsen (t.v), Hege Jensen og Johan Aas, ønsker seg alle en folkeavstemning om nordmenns holdninger til norsk innvandringspolitikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi har noen forpliktelser, men utover disse bør vi ikke åpne for innvandrere som ikke bidrar og som ikke er produktive. Jeg støtter en folkeavstemning om temaet, sier Frp-leder i Hedmark, Johan Aas.

DEL

I forbindelse med at Sveits nylig har avholdt folkeavstemning om tiltak som begrenser innvandring, har Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, uttalt at han går inn for at Norge bør spørre folket om holdninger til dagens innvandringspolitikk.

Har ikke råd

– Hedmark Frp har ikke diskutert saken, men jeg støtter forslaget om folkeavstemning. Jeg tror flertallet i Norge ønsker nå å begrense tilgangen for innvandrere til Norge. Det gjør jeg også, sier den nyvalgte fylkeslederen.

Han tror ikke det kan være snakk om noe stort flertall verken for eller imot innvandring blant nordmenn.

Han forklarer det med at han tror det både er verdisyn og litt av hvert annet som vil være med å avgjøre for den enkelte.

– Men hadde jeg trodd flertallet var imot mitt eget syn, hadde jeg sjølsagt ikke gått inn for en folkeavstemning. Sjøl om vi er rike, med et stort oljefond, blir vi stadig flere eldre som trenger hjelp. På sikt har vi ikke råd til innvandrere som ikke bidrar, sier Frp-leder Johan Aas.

Tror folk flest er imot

Hedmark Frps stortingsrepresentant og lokallagets politiske nestleder, Tor Andre Johnsen, er på linje med fylkesleder Aas og mener det er på sin plass med en folkeavstemning om innvandring.

– Jeg er prinsipielt tilhenger av folkeavstemninger og jeg tror at folk flest er mer misfornøyd med landets innvandringspolitikk enn hva politikerne er. Litt som EU og 1994. Hadde politikerne bestemt, hadde vi vel vært EU-medlemmer i dag. Og det til tross for at nesten ingen er for et norsk EU-medlemskap nå, sier stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen.

Også organisatorisk nestleder, Hege Jensen, går inn for å få folkets mening om innvandring fram gjennom en folkeavstemning.

– Vi sliter med integrering. Det for eksempel vanskelig å få innvandrere i jobb. Jeg er opptatt av at vi skal ta vare på alle vi tar imot. Og folkeavstemninger er positivt, også på dette området, sier Jensen.

Meningsløst

Styremedlem i Hedmark Ap og stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, mener det er helt meningsløst med folkeavstemning rundt innvandring og folks holdninger.

– Jeg mener Frp får komme med sine meninger om innvandringspolitikken, så får folk enten stemme på partiet eller la være, sier Trettebergstuen.

Hun lurer også på hva Frp egentlig vil spørre folket om.

– Dersom det er folks holdninger til innvandring og innvandrere så utarbeides det undersøkelser om dette jevnlig. De viser at folk flest ser positivt på innvandring og arbeidsinnvandring. Å be om folkeavstemning kan være basert på et ønske om å skyve folket foran seg i en sak der de ikke når fram i egen regjering. Før kunne de jo bare slenge ut av seg sine holdninger uten at det fikk noen konsekvenser, sier Anette Trettebergstuen.

Og hun legger til at velferdsstaten Norge er avhengig av innvandring for å sikre utvikling og vekst og for å holde hjula i gang.

Artikkeltags